obavijest

9. Organ Vida - pregledi portfelja


vrijeme: 07.09.2017.
prijava: 01.09.2017.

U sklopu programa devetog izdanja festivala Organ Vida, 7. rujna u Galeriji Forum u Zagrebu održat će se pregledavanje portfelja. Pozivaju se fotografi i vizualni umjetnici da pokažu svoje radove stručnjacima sa svih strana svijeta kako bi dobili korisne povratne informacije i prilike za izložbe i publikacije. Rok za prijavu je 1. rujna 2017.

Pregledi portfelja namijenjeni su angažiranim fotografima koji imaju razvijeni i ozbiljan pristup svome radu te su otvoreni svima od studenata do nedavnih diplomaca, sve generacije su dobrodošle.

Jedan umjetnik čiji je portfelj najizvanredniji dobit će nagradu Organ Vida Portfolio Prize – samostalnu izložbu u službenom programu izložbi tijekom festivala Organ Vida 2018. Organ Vida Portfolio Prize dodijelit će žiri koji čine svi pozvani recenzenti.
Prošlogodišnji pobjednik Sheng Wen Lo ove će godine izložiti svoj rad Bijeli medvjed.

U četvrtak 7. rujna 2017. svi sudionici imat će priliku upoznati recenzente, kustose, urednike i druge pozvane profesionalce s kojima će moći prodiskutirati o svome radu. Svaki umjetnik imat će određen vremenski okvir u Galeriji Forum (festivalski centar) unutar kojega će imati priliku predstaviti svoj rad.

Praktične informacije:

Datum: 7. rujna 2017.
Lokacija: Galerija Forum, Teslina 17, Zagreb
Vrijeme: 10.00–14.00
Cijena: odabrani kandidati moraju uplatiti kotizaciju u iznosu od 60 € za sve recenzente.
Građani s prebivalištem u Hrvatskoj plaćaju kotizaciju u iznosu od 40 €.
Napomena - recenzija portfelja nije potvrđena dok ne uplatite kotizaciju.
Svi autori prijavljeni na natječaj New Citizens imaju popust od 30% na recenziju portfelja (42€)
Rok za prijavu: 1. rujna 2017.
Najuspješniji kandidati bit će obaviješteni do 3. rujna 2017.

Upute:

Svaki prijavljeni kandidat može predstaviti jedan, dva ili više portfelja jedan po jedan. Portfelj se treba sastojati od fotografskog projekta na temu po izboru. Možete uključiti količinu teksta po želji, no preporučamo kratku izjavu o projektu i vašoj praksi kao dio prijave. Na recenziji portfelja svi projekti trebaju biti predstavljeni na papiru ili laptopu. Predstavit ćete se svim recenzentima.

Prijave se šalju preko weba ili direktno na email applications@organvida.com.

https://www.facebook.com/OrganVida/

 

(D.H.F., 14.08.2017)

Tagovi: organ vida