konferencija, znanstveni skup, najave

Najbolji u baštini 2017. / The Best in Heritage 2017


vrijeme: 28.09.2017. - 30.09.2017.
mjesto: Dubrovnik

Kao rezultat dugog i predanog rada mnogobrojnih stručnjaka i profesionalnih žirija, preko 40 nagradnih programa objavilo je oko 300 nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata iz čitavog svijeta u 2016. godini. Iz te akumulacije kvalitete na konferenciji 'Najbolji u baštini' predstaviti će se izbor najinovativnijih kandidata. 

NAJBOLJI U BAŠTINI / THE BEST IN HERITAGE
Utjecajni projekti / Projects of Influence
Dubrovnik, 28.-30. rujna 2017


Skup se sastoji od dva programa: IMAGINES – jednodnevni događaj na kojem će se predstavljati dostignuća vezana uz upotrebu novih tehnologija i multimedije; te dvodnevni, osnovni program. Sve zajedno prezentirati će se preko 40 laureata, uključujući predstavnike iz Kine, Sjedinjenih Država, Japana, Indije, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Rusije i Europe. Hrvatsku će predstavljati Vukovarski gradski muzej, dobitnik Silletto nagrade Europskog muzejskog foruma u 2016 godini.

Konferencija je rijetka međunarodna platforma na kojoj se susreću državni, privatni i civilni akteri. Publika će, zajedno s programskim moderatorima i glavnim predavačima, glasovati za „Utjecajni projekt 2017“ za svaki od programa. Dva pobjednika imati će priliku predstaviti svoje projekte na međunarodnom sajmu muzejske i baštinske opreme EXPONATEC, u Kelnu u studenom 2017, te će biti glavni predavači na konferenciji Najbolji u baštini 2018.

Uz pregled najbolje prakse, konferencija nudi bogat društveni i kulturni program, organiziran uz pomoć Dubrovačkih muzeja, koji će se odvijati u renesansnom centru Dubrovnika, grada UNESCO-ve svjetske baštine. Skup je idealan za širenje mreže kontakata, dijalog o mogućoj suradnji i osobno upoznavanje nagrađivanih stručnjaka iz svijeta.

Skup je organiziran u partnerstvu s Europom Nostrom, Fondom Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), s podrškom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture, te pod sponzorstvom tvrtke Meyvaert Glass Engineering. (HMD)

Program i registracija:  http://www.thebestinheritage.com/conference
 
https://www.facebook.com/TheBestInHeritage(D.H.F., 11.08.2017)