Preskočite na glavni sadržaj

Promocija monografije Zdravka Milića

Monografija labinskog akademskog slikara Zdravka Milića novo je izdanje Muzeja suvremene umjetnosti Istre, kojom ova muzejska ustanova nastavlja svoju bogatu izdavačku djelatnost objavljivanja obimnijih kataloga i monografija istarskih i hrvatskih suvremenih umjetnika. Promocija će se održati u subotu, 21. rujna, u 19,30 sati.
vrijeme: 21.09.2019. 19,30 h
mjesto: Labin; Gradska galerija Labin, Ul. 1. maja 5
url: https://www.facebook.com/gradskagalerijalabin/?_rdc=1&_rdr
Monografija Zdravko Milić do sada je najreprezentativnija publikacija jer se radi o knjizi tvrdog uveza koji ukoričuje 296 stranica s dvije vrste papira i kombiniranim tiskom crno – bijelih i kolor reprodukcija.

 

Knjiga je trojezična (hrvatski, talijanski, engleski) s uvodno - kritičkim tekstom Mladena Lučića te opsežnim biografskim podacima i bibliografskim jedinicama vezanim uz pedesetogodišnje stvaralaštvo Zdravka Milića. Osim tristotinjak reprodukcija umjetničkih djela u monografiji su objavljenje brojne fotografije iz života i rada ovog autora. Knjiga pregledno i kronološki obuhvaća sve faze specifičnog i raznovrsnog Milićevog umjetničkog djelovanja te rječito svjedoči o izuzetno važnom opusu nezaobilaznom za suvremenu istarsku i hrvatsku umjetnost.