predstavljanje

HUIU Provocative – g. projekt


vrijeme: 29.07.2017.
mjesto: Pula, HUIU galerija

U subotu, 29. srpnja 2017. godine u 21 sat, u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU u Puli bit će predstavljeni rezultati jednotjednog projekta HUIU Provocative.

HUIU Provocative – g. projekt
kohezija | eko-održivost | sudjelovanje | laboratoriji | integracija | izložba

Inicijativa "g. projekt" je kolektivni i putujući projekt koji je imao svoj debi u prostoru multidisciplinarne HUIU galerije Pula od 24. do 29. srpnja 2017. Rezultat je suradnje s različitim subjektima posvećenim promicanju kulture, kao što su: Istarska županija, HUIU, MEDIAZone i Mrkli Mrak. Složeni pokret koji uključuje suradnju s institucijama, udrugama, umjetnicima, znanstvenicima, posebno osobama koje gravitiraju na području "Istroveneta" (Venezia-Istra).

Kroz projekt se pokušava mapirati i iskoristiti neke od neprofitnih kulturnih aktivnosti u širem društveno-kulturnom kontekstu, putem sljedećih aktivnosti: Laboratori fotografije i sitotiska s eko-održivim formulama,  Laboratori prirodnog dizajna – Kokedama, instalacije - Erotic Point of View i audio-vizualne instalacije, razgovori s autorima, vizualno-zvučna istraživanja, audio set Site Specific & Jam Session, video-mapping i performans.

Na kraju tjedna posvećenog laboratorijskim aktivnostima planira se večer „finissage/opening” na kojoj će se predstaviti radovi sudionika u aktivnostima, uz dijalog o djelima umjetnika uključenih u projekt kroz performativne aktivnosti tokom večeri.
U proteklom tjednu sudionici  EKO – BOX radionice „pinhole“ fotografije s ekološki prihvatljivim i prirodnim formulama za razvijanje fotografija koristili su otopine na bazi kave i stvarali fotografije bez primjene fotoaparata.

Na radionici sitotiska FORMAT GOTTLIEBSIEBDRUCK uz korištenje eko održivih formula i postupaka s naglaskom na prirodnim pigmentima i materijalima polaznici su realizirati otiske naglašavajući njihove specifične izražajne karakteristike . Radionica ima za primarni cilj zainteresirati i educirati mlade o različitim tehnikama tiska te ih u isto vrijeme upoznati s važnošću odgovornog ponašanja prema okolišu.

Program će se zaključiti izložbom radova koje će polaznici realizirati tokom svih radionica.
 
https://www.facebook.com/huiupula/

(D.H.F., 28.07.2017)