Preskočite na glavni sadržaj

Ulrich Walther nastupa na Zadar Organ Festivalu

Posljednji koncert ovogodišnjeg Zadar Organ Festivala održat će se večeras, 16. rujna 2019., u katedrali sv. Stošije, s početkom u 20 sati. Nastupit će renomirani njemački orguljaš - Ulrich Walther.
vrijeme: 16.09.2019.
mjesto: Zadar, Katedrala sv. Stošije

Nastupit će renomirani njemački orguljaš Ulrich Walther koji će za potrebe crno-bijelog nijemog filma "Zvonar crkve Notre-Dame" iz 1923. godine svojim briljantnim improvizacijama transformirati zadarske orgulje. Naime, one će ovom prilikom preuzeti ulogu cijelog orkestara, opravdavajući svoj veličanstveni naslov "kraljica instrumenata".

Platno Zadar Organ Festivala na kojem smo dosad gledali prijenos inače skrivenih događaja s crkvenoga kora, večeras će prenositi film inspiriran romanom Victora Hugoa. Redatelj filma je Wallace Worsley, a glumačka zvijezda proslavljeni Lon Chaney koji je utjelovio grotesknog, gluhog i poluslijepog zvonara crkve Notre-Dame. Premda je film predstavljao jednu od najraskošnijih produkcija tadašnjeg Hollywooda, s detaljno rekonstruiranim srednjovjekovnim Parizom i tisućama statista, najupečatljiviji dojam na publiku ostavio je Lon Chaney u ulozi Quasimoda, potvrdivši reputaciju jednog od najvećih glumaca nijemog Hollywooda, stekavši nadimak "Čovjek s tisuću lica".
 
Ulaz na događaj je slobodan, no prikupljaju se donacije kao potpora festivalu.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web-stranici Zadar Organ Festival, na Facebooku i Instagram profilu.