izložba

Izložba Ivane Popović i Dinka Domaćinovića u krčkoj Galeriji Decumanus


vrijeme: 13.07.2017. - 03.08.2017.
mjesto: Krk, Galerija Decumanus

Otvorenje zajedničke izložbe Ivane Popović i Dinka Domaćinovića, pod nazivom 'Ivana i Dinko', održat će se u krčkoj Galeriji Decumanus, u četvrtak, 13. srpnja, s početkom u 21 sat.

Izložbu će otvoriti Nataša Ivančenić, pomoćnica ravnateljice i muzejska savjetnica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, ujedno i autorica predgovora objavljenog u katalogu izložbe.
 
Zajedničko umjetničko djelovanje Dinko Domaćinović i Ivana Popović započeli su u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti 17. lipnja 2014. godine. U sklopu izložbe Vlaste Delimar izveli su performans pod nazivom Šiva. Tema tog umjetničkog događanja bio je čin konstrukcije i dekonstrukcije forme i materijala. Domaćinović je tijekom dana oslikavao bijelo 20-metarsko platno slikajući pritom i tijela modela, a Popović je od oslikanog platna šivala odjeću koju su nosili modeli, transformirani u dvojnice Vlaste Delimar.
 
Krčka izložba nakon one nedavno održane u zagrebačkoj Galeriji Greta, donosi koloristički izazovan slikarski ciklus Dinka Domaćinovića nastao upravo tijekom prethodno spomenute umjetničke akcije te posljednju seriju uglavnom monokromnih portretnih slika Ivane Popović. (Detalje donosi Katalog/plakat [.pdf].)

(R.P.B., 11.07.2017)

Tagovi: izložba, krk