izložba

Liberta Mišan: Anonimno


vrijeme: 12.07.2017. - 07.08.2017.
mjesto: Pula; Singular, Castropola 51

U srijedu, 12. srpnja, s početkom u 21 sat, u pulskoj Galeriji Singular otvara se izložba Liberte Mišan. Povodom prve samostalne izložbe mlade umjetnice, nastaje novo djelo iz ciklusa 'Anonimno'.

Prve dvije fotografije iz ciklusa, nastale su 2014. godine, a portretirane žene, su čistačice s riječke Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje je umjetnica studirala.

Liberta Mišan , kako sama kaže, fotografira žene koje su godišta njene mame i koje su umorne. To su žene koje zna iz viđenja, pozdravlja dok prolazi hodnicima akademije - no tko su one zapravo?
 
"Ranije, kad god bih govorila o radu „Anonimno“, izložila bih priču o dvije žene, radnice. Novi rad iz serije „Anonimno“ nastaje ispitivanjem vlastitog  nerazumijevanja, vlastite odgovornosti, prešutnih sudjelovanja i otpora."
 
Liberta Mišan rođena je 1990. godine u Puli. Magistrirala je 2015. godine na studiju Medijskih umjetnosti i praksi unutar modula Scenografski prostori, pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Uz umjetničko stvaralaštvo, djeluje i kao kazališna scenografkinja, te je u svibnju ove godine bila na masterclassu ArtDepartment Masterclass u Reykjaviku.

Izlagala je na skupnim izložbama u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, VN galeriji u Zagrebu, Muzeju grada Splita i u Forum Stadtpark u Grazu, Austriji.

(R.P.B., 11.07.2017)