izložba

Black Box / Zapisi s Madeire


vrijeme: 06.07.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; Živi Atelje DK, Ilica 110

U četvrtak, 6. srpnja, u 19 sati u galeriji Živi Atelje DK otvara se pop up izložba Black Box / Zapisi s Madeire koja predstavlja projekt kolektiva La Grande Familia. 

Black Box je multimedijalna instalacija koja istražuje uspomene na određeno mjesto i medije kojima se ta uspomena može sačuvati te iznova iskusiti.
 
Uspomene su nastale u periodu zajedničkog jednomjesečnog boravka na Madeiri 2016. godine i zabilježene su auditivno tijekom putovanja. Odabrani zapisi izvađeni su iz konteksta i stavljeni u novi ambijent u kojem gube svoje izvorno značenje i stvaraju novo.
 
Instalacija se doživljava bez uputa ili znanja o tome na koji način funkcionira, pozivajući posjetitelja da se osloni na intuiciju i vlastita osjetila u tumačenju proživljenog iskustva drugog i stvaranju vlastitih meta-uspomena.

---

La Grande Familia je kolektiv nastao 2016. godine iz želje za skupnim istraživanjem i interveniranjem unutar područja dizajna i umjetnosti. Cilj djelovanja je uključivanjem što šireg kruga koautora i suradnika različitih zanimanja i vještina u ‘obitelj’ proširiti mogućnost rada na projektima različitog tipa i opsega.

U sklopu postavljanja Black Box instalacije u kolektivu su sudjelovali: Tessa Bachrach Krištofić, Dora Bilanžić, Ivan Kunjašić, Dominik Markušić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak.

(R.P.B., 06.07.2017)