izložba

Otvoreni Karlovački likovni susreti 2017.


vrijeme: 05.07.2017.
mjesto: Karlovac

Karlovački likovni susreti, koji se održavaju svake druge godine, otvoreni su u srijedu u Galeriji 'Vjekoslav Karas' u Karlovcu u povodu Dana grada, a na izložbi tradicionalno ravnopravno izlažu radove akademski umjetnici i amateri.

Izložba predstavlja presjek likovnog stvaralaštva u Karlovcu u protekle dvije godine. Na javni poziv karlovačkoga Gradskog muzeja ove se godine prijavilo 45 autora sa 68 radova, a za izlaganje su izabrana 63 rada.
 
Otvarajući izložbu, gradonačelnik Damir Mandić rekao je da u gradu čiji je slogan 'Grad susreta' najveću vrijednost tog koncepta izložbe ima "ravnopravni susret profesionalizma i amaterizma".
 
Autorica izložbe i voditeljica Galerije Aleksandra Goreta rekla je da u skladu s konceptom manifestacije Karlovačke likovne susrete 2017. čine radovi različitih motiva, kvalitete i likovnih medija, skulptura, slika, grafika, primijenjene keramike i umjetničke fotografije.
 
Radovi karlovačkih akademskih umjetnika Danijel Butala, Vladimir Bašić Šoto, Lidija Maček Stanić, Milutin Knežević, Ivana Maradin i Aleksandra Goreta neupitne su kvalitete, piše u predgovoru kataloga. Uz njih su navedeni neki mladi akademski slikari i grafičari te najbrojnija grupa autora – članovi udruge ULAK-a. (Hina)

(R.P.B., 06.07.2017)