izložba

Ane Đokić: Voli me / Ne voli me


vrijeme: 06.07.2017. - 06.09.2017.
mjesto: Zagreb; Galerija Kupola, 3. Kat, Starčevićev trg 6

U sklopu Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u četvrtak, 6. srpnja, u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, bit će otvorena izložba Ane Đokić 'Voli me / Ne voli me'.
 
...Svatko od slikara pristupio mu je na individualan i samosvojan način, razotkrivši u dvije međusobno povezane ilustracije ne samo svoj likovni rukopis, već i intimno tumačenje trenutka razapetog između dva oprečna stanja – voli i ne voli. Tako je zadana tema, široko shvaćena i obrađena, postala (i) nekom vrstom vizualne ispovjedaonice. Odgovori na postavljeno pitanje iznenađuju svježinom i originalnošću.
 
 Rezultat tog eksperimenta – art-slikovnica – bio je i više nego uspješan! Dokaz tome je brzi rast projekta, koji je, zalaganjem njegove autorice, iskoračio iz hrvatskih okvira, prerastavši u međunarodni. Pridružili su mu se slikari iz Bosne i Hercegovine, Turske, Njemačke, Austrije, Cipra… On se širi i dalje, razvija, grana, kooptirajući nove sudionike, osvajajući nove zemlje.
 
 Pokrenuvši lucidnu priču s kojom se indentificiraju likovni umjetnici iz vrlo različitih kulturnih sredina, popunjavajući zadani okvir svojim specifičnim slikarskim vezom u tkanju ćilima multikulturalnosti, Ana Đokić prostrla je pred nas magičnu livadu kojoj se, zapravo, ne nazire kraj. Onu na kojoj se latice ne trgaju, a zbrajaju i rastu, rastu, rastu…u nedogled!
 
P.S. Voli ili ne voli? Ma voli, dakako!
  
Sanja Pribić


(R.P.B., 05.07.2017)

Tagovi: izložba, kgz