Preskočite na glavni sadržaj

Darko Rundek & Jazz orkestar HRT-a u Makarskoj

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a održat će u nedjelju, 25. kolovoza, koncert u sklopu ovogodišnjeg Makarska Jazz Festivala. Koncert na Kačićevom trgu počinje u 22 sata.
vrijeme: 25.08.2019.
mjesto: Makarska
url: https://www.facebook.com/makarskajazzfestival/

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent
Darko Rundek, vokal

Još od 1980-ih u sastavu Haustor, a zatim solistički i s projektima kao što su Rundek Cargo Orkestar, Rundek Cargo Trio te u posljednje vrijeme Rundek i Ekipa, Darko Rundek obilježava ne samo hrvatsku, nego i cijelu glazbenu scenu nekadašnje Jugoslavije. Nerijetko ga se naziva i jednim od najvažnijih regionalnih glazbenika.

Zahvaljujući korijenima u punkersko-novovalnom okružju, najčešće ga se svrstava među rock glazbenike, no Darko Rundek njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom. Još od Haustora, u Rundekovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto, a ako je suditi po dosadašnjim reakcijama, više je nego uspješno iskoristio cijelu big band formaciju koja mu je na raspolaganju u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT), pa se tako Enu, Šejna, Šal od svile, Apokalipso i mnoge druge Rundekove hitove mogu čuti u jazz obradama.

Programom kojim su do sada oduševili prepunu zagrebačku Gorgonu MSU-a, na dva rasprodana koncerta, te zadarsku publiku Kvart Art festivala, obogatit će i Makarska jazz festival.

Izvor:
https://glazba.hrt.hr/

Vidi i:

Makarska jazz festival

22. kolovoz, četvrtak, 22h
New York Gypsy All Stars
Kačićev Trg, Makarska

23. kolovoz, petak, 22h
Roby Lakatos Ensemble
Kačićev Trg, Makarska

24. kolovoz, subota, 22h
Tedi Spalato Sextet / In a Jazzy Mood
Kačićev Trg, Makarska

https://www.facebook.com/makarskajazzfestival/