projekcija

U riječkom Art-kinu u srpnju gostovanja triju filmskih festivala


vrijeme: 03.07.2017.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

Art-kino Croatia u Rijeci srpanjski program počinje premijerom dokumentarnog filma '3D' autorice Danijele Stanojević, a u nastavku su gostovanja filmskih festivala iz Splita, Pule i Motovuna te deset najgledanijih i najbolje ocijenjenih filmova protekle sezone, doznaje se iz ovoga kina.

Dokumentarac „3D“ govori o inicijativi istraživanja, obnove i oživljavanja kompleksa nekadašnjeg rimskog vojnog zapovjedništva Principija u Rijeci.
 
Festival mediteranskog filma Split u Art-kinu gostovat će se tri filma u sklopu programa Kino Mediteran i to s dramom „Provalnica“, „U mojim godinama još skrivam da pušim“ i španjolskom dramom „Prevrtljiva slava“.
 
Pula Film Festival će se predstaviti od 20. do 22. srpnja s tri trilera, „Čovjek s tisuću lica“, „Crni dijamant“ i „Psi ljubavi a posljednje tri večeri ljetnog Art-kina namijenjene su filmovima s Motovun Film Festivala.
 
Kultni film na programu kina u srpnju je „Klub boraca“ Davida Finchera,a  prikazat će se i kultni „Stop making sense“, koncertni film o nastupu grupe Talking Heads, u sjećanje na nedavno preminulog redatelja tog filma Jonathana Demmea.
 
Na programu su još i novi filmovi „Mladi Karl Marx“, danski krimić „Poruka u boci“, romantična drama „ Povijest ljubavi“ i drugi.
 
Deset najgledanijih i najbolje ocijenjenih filmova iz protekle sezone, koji će se prikazati tijekom srpnja su dokumentarac Darija Juričana „Gazda“, „Kapetan Fantastični“ s Viggom Mortensenom u glavnoj ulozi, „Mjesečina“, „Paterson“ Jima Jarmuscha, „Manchester pokraj mora“, „Ja, Daniel Blake“ Kena Loacha, „Lude od sreće“, animirani film „Crvena kornjača“, talijanska komična drama „Potpuni stranci“i „T2 Trainspotting“. (Hina)

(R.P.B., 03.07.2017)