Preskočite na glavni sadržaj

Počinje dvogodišnji projekt Vesne Mačković

Vesna Mačković, nagrađivana multidisciplinarna umjetnica, ovih dana kreće na put oko svijeta u okviru dvogodišnjeg projekta - 'Pogodi što umjetnica vozi na put oko svijeta u drvenom sanduku', koji će rezultirati intrigantnim dokumentarnim filmom...

Projekt kreće iz njezinog rodnog grada Siska, prolazi kroz Zagreb, te sa zagrebačkog aerodroma kreće na prvu rundu putovanja u kojoj će pokriti SAD (Pittsburgh, New York, Washington DC, Philadelphia, Betlehem) i Škotsku (Edinburgh). Nakon kratke pauze u Zagrebu radi premijere njezinog dueta s brazilskim glumcem Robsonom Catalunhom ovo putovanje nastavlja se u Brazilu. Daljnju rutu za kraj 2019. i 2020. umjetnica će na svom Facebook zidu objavljivati dio po dio.
Kako bi zaintrigirala njezinu redovnu publiku i javnost umjetnica je objavila poziv na sudjelovanje u igri pogađanja. Onaj tko do polijetanja aviona za Pennsylvaniju 27.8.2019. pogodi što umjetnica planira u dvije godine provozati planetom u drvenom sanduku dobit će od umjetnice poklon: zanimljiv rekvizit iz jedne od njezinih predstava (jedna od lutki iz predstave "Dim i ogledala") i knjižicu poezije iz njezine prve solo produkcije (plesne predstave "Intenziteti").

Opširnije:
https://www.arktik.eu/novosti/pogodi-sto-je-u-sanduku-umjetnice-i-osvoji-poklon-iznenadenja/