Preskočite na glavni sadržaj

Program Kina Metropolis MSU (13.-19.8.2019.)

Prikazuje se - drama Knjižara, dokumentarci Pouke o čovječnosti i Heroine domovinskog rata, kanadsko-belgijski triler Projekt Kolibrić, komedija Posljednji Srbin u Hrvatskoj, francuska komedija Shiny shrimps te crtić Profesor Baltazar: O mišu i satovima.
vrijeme: 13.08.2019.
mjesto: Zagreb, MSU
Raspored projekcija

Utorak, 13. kolovoza 2019.

19.00 THE SHINY SHRIMPS, komedija, Francuska, 103', r. Maxime Govare, gl. Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët
Matthias Le Goff, zlatni olimpijac u zalasku svoje karijere, u TV prijenosu daje homofobnu izjavu. Njegova kazna je: treniranje Shiny Shrimpsa, kičastog amaterskog gay vaterpolo tima. Njihov jedini cilj je da se kvalificiraju na Gay Games u Hrvatskoj na kojima nastupaju najbolje svjetske LGTB atletske zvijezde. To je početak teškog, ali zabavnog puta prema Hrvatskoj i sportskoj slavi.

21.00 PROJEKT KOLIBRIĆ (The Hummingbird Project), triler, Kanada, Belgija, 111',gl. Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgard, Salma Hayek
Rođaci iz New Yorka, Vincent i Anton postaju glavni sudionici u igri visoke tehnologije gdje se uspjeh mjeri u milisekundama. Njihov san? Izgraditi liniju optičkih kabela između Kanzasa i New Jerseyja koji bi bili vrijedi milijune dolara. Ali ništa im neće ići onako kako su zamislili. Anton je mozak operacije, a Vincent spletkaroš pa njih dvojica zajednički moraju utjecati jedan na drugog i sve oko njih kako bi uspjeli u ovoj suludoj avanturi. Konstantno im za vratovima puše i njihova stara direktorica Eva Torres, moćna i manipulativna trgovkinja koja neće prezati ni pred čim kako bi ih zaustavila u njihovom naumu…

Srijeda, 14. kolovoza 2019.

19.00 KNJIŽARA (Bookshop), drama, UK, 113', r. Isabel Coixet, ul. Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson
Ekranizacija romana Penelope Fitzgerald. U fokusu filma nalazi se hrabra žena Florence  Green, udovica slobodnog duha, koja svoju žalost ostavlja po stani i riskira sve da bi otvorila knjižaru, i to prvu takve vrste u uspavanom primorskom gradu u Engleskoj 1959. godine. Usprkos ljubaznoj, ali istovremeno nemilosrdnoj, hladnoj i apatičnoj okolini koja ne podržava postojanje knjižare, njena odluka pretvara se u političko minsko polje.
21.00 POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, komedija, Hrvatska, 90', r. Predrag Ličina, gl. Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić
Prva hrvatska zombi komedija. Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

Četvrtak, 15. kolovoza 2019.

19.00 THE SHINY SHRIMPS, komedija, Francuska, 103', r. Maxime Govare, gl. Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët
20.50 POUKE O ČOVJEČNOSTI, 61’, dokumentarni
Hrvatska, r. Branko Ištvančić
Kako su pakrački branitelji, zajedno s dijelom osoblja pakračke bolnice, u večeri 29. rujna 1991. godine, od sigurne smrti spasili tristotinjak bolesnika pakračke bolnice.

Petak, 16. kolovoza 2019.

19.00 F20, 91', triler, Hrvatska, r. Arsen Anton Ostojić
Nakon što Martina nagovori Filipa da ukradu novac njenom ocu i pobjegnu na Zrće, njihova nevina ljetna pustolovina ubrzo se pretvara u krvavu noćnu moru.
20.40 HEROINE DOMOVINSKOG RATA
100’, dokumentarni, Hrvatska, r. Irena Šćurić
Sabina iz Turnja, Zorka iz Sydneya i Mira iz Nijemaca objašnjavaju kako ih je poriv da obrane svoj dom doveo na prvu liniju fronte. 

Subota, 17. kolovoza 2019.

18.00 O MIŠU I SATOVIMA -Profesor Baltazar, crtani serijal, 2. serija, 57'; Crtani filmovi: O mišu i satovima, Rođendanska priča, Sreća u dvoje, Tetke pletke,Viktorov jajomat,Vjetrovita priča, Zvjezdani kvartet.
19.00 POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ, komedija, Hrvatska, 90', r. Predrag Ličina, gl. Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić
20.40 THE SHINY SHRIMPS, komedija, Francuska, 103', r. Maxime Govare, gl. Nicolas Gob, Alban Lenoir, Geoffrey Couët

Cijena ulaznica: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar – ulaz slobodan

www.msu.hr