natječaj

Natječaj za 14. festival Sedam dana stvaranja


vrijeme: 21.06.2017.
prijava: 10.07.2017.

14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja objavio je natječaj za sudjelovanje u programu. Pozivaju se autori da svoje filmove, izložbe, koncerte, predavanja, performanse i kazališne predstave prijave do 10. srpnja.
 

Udruge Veliki Mali Čovjek i MIG objavljuju natječaj za sudjelovanje na 14. Festivalu Sedam Dana Stvaranja u sklopu večernjeg programa, koji se svakodnevno održava od 13.8. do 19.8. u Pazinu. Natječaj je otvoren zaključno s 10.7.2017. godine.
Festival Sedam Dana Stvaranjaje projekt namijenjen razvoju inovativne kulturne produkcije, promocije i edukacije, a provodi se redovito od 2004. godine. Festival svoj program bazira na interakciji različitih medija stvarajući iz godine u godinu nove mogućnosti, situacije i prostore s novim autorima.
Cilj festivala je omogućiti strukturu za interdisciplinarno djelovanje te stvaranje edukativnog međunarodnog okruženja koje spaja različite oblike i načine izražavanja. Od likovnog, dramskog, glazbenog  i književnog izražavanja, do znanosti, novih medija i nematerijalne kulture.
Tijekom festivala održavaju se i cjelodnevne radionicekoje rezultiraju multimedijalnim događajem UPRAVO STVORENO zadnjeg dana festivala.
Večernji program odvija se tijekom svih 7 dana festivala, a koncipira se tematski po danu.

Pozivaju se autori da se prijave s prijedlozima za PREDAVANJA, IZLOŽBE, KONCERTE, FILMOVE i PERFORMANSE te u određenim uvjetima KAZALIŠNE PREDSTAVE.

PREDAVANJA zamišljamo kao mogućnost predstavljanja šireg uvida u određenim tematikama kroz prezentacije knjiga, koncepata, organizacija te autorska izlaganja. Ideja predavanja je da služi sudionicima kao nadopuna i inspiracija za svoj rad unutar radionica, a istovremeno privlači specifičnu publiku temom i pristupom.

IZLOŽBE nisu ograničene u mediju, mogu biti samostalne ili skupne. Koncipiraju se na različitim lokacijama: na javnim gradskim površinama, u atriju Pazinskog Kaštela te u gradskoj galeriji “DLS” gdje izložba traje 7 dana. Mogu biti jednodnevne ili višednevne ovisno o programu festivala, zahtjevnosti samog postava te autorskih želja.

KONCERTI se odvijaju na otvorenom, a kako je glazbu teško kategorizirati, dobrodošli su raznovrsni glazbeni izričaji, vokalni i instrumentalni, od tradicionalnog do eksperimentalnog.

FILMOVI moraju imati engleske titlove, a trajanje i žanr nisu određeni, prednost imaju filmovi koji istražuju i propitkuju.

PERFORMANSI moraju sadržavati kratki opis predloženog performansa, uključujući informacije o trajanju, materijalima, opremi i potrebnom prostoru te eventualno video materijal, ukoliko postoji.

KAZALIŠNE PREDSTAVE - zbog ograničenosti budžeta i zahtjevnosti kazališne umjetnosti u obzir dolaze samo one koje se mogu lako izvesti na specifičnim lokacijama. Ukoliko želite prijaviti predstavu no niste sigurni možemo li vam omogućiti uvjete slobodno nas kontaktirajte putem dolje navedene email adrese.

Prijave trebaju sadržavati:
  • Osobne podatke: ime i prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica
  • Kratku biografiju
  • Kratki opis autorskog rada (+linkove, fotografije, audio i druge relevantne materijale) 
  • Uvjete potrebne za provedbu (potrebna oprema, prostor i troškovnik s putnim troškovima)

Prijave i pitanja slati na e–mail: program@sedamdanastvaranja.net.   

Ukoliko je potrebno prijave se mogu slati i poštom  na adresu Udruga Mig, Dračice 29, Banjole, 52 100 Pula.
Rezultati natječaja bit će objavljeni sudionicima 20.7.2017.

Festival 7ds osigurat će, u dogovoru s autorima i unutar mogućnosti festivala, uvjete za izvedbu.

*Prednost pri odabiru imat će oni radovi koji su u skladu s idejom i konceptom Festivala Sedam Dana Stvaranja.

 https://www.facebook.com/sedamdanastvaranja/

(D.H.F., 23.06.2017)