najave

Ljetne noći Teatra EXIT u MUO-u


vrijeme: 28.06.2017. - 02.08.2017.
mjesto: Zagreb, MUO

Već osmu godinu zaredom zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt koje ove godine traju od 28. lipnja do 2. kolovoza 2017. godine. 

Na ovogodišnjim Ljetnim noćima u atriju Muzeja za umjetnost i obrt bit će izvedena čak 22 naslova, a osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput Njuški, SHAKEspearea na EXit, Kako misliš mene nema?!, Taksimetra, Pluća, CABAres CABArei, Izloška br. 49, Balona, Münchhausena itd., publika će moći pogledati 4 regionalna i 4 domaća gostovanja te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije.

Program 28. lipnja u 21.00 sat otvara Rakan Rushaidat hit monodramom Ja, tata!, a osim Exitovih ostvarenja gledatelji će imati priliku uživati u predstavama iz regije kao što su Franky i Johnny, Ljetne noćinastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda, te nagrađivana Čekaonica u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo. Pred sam kraj, festivalu će se pridružiti gosti iz Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice s predstavom Gluha svadba te Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke s predstavom Malo blago.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati legendarne Stilske vježbe Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, nagrađivanu predstavu Kako život Kazališta Moruzgva, Nemreš pobjeć od nedjelje Ludens Teatra te Oleannu Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak.

Sve predstave počinju u 21.00 sat, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt ili putem Ulaznica.hr. (Scena.hr)

https://www.facebook.com/teatarexit.hr/
 

(D.H.F., 20.06.2017)