festival

TREPS festival u CeKaTe-u


vrijeme: 17.06.2017. - 18.06.2017.
mjesto: Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka

U subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja, u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se TREPS festival koji će predstaviti najbolje plesne skupine odabrane tijekom Susreta plesnih grupa održanih u travnju. 

U kategorijama klasični balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi natjecat će se 37 ponajboljih plesnih skupina iz cijele Hrvatske.

TREPS događanja tradicionalno su otpočela Susretima plesnih grupa na kojima je u travnju predstavljeno više od 200 koreografija 82 plesne skupine. Najbolji od njih kvalificirali su se za TREPS festival koji je započeo 27. svibnja nastupima najmlađih plesačica i plesača, a kulminirat će ovoga vikenda dodjelom nagrada o kojima odlučuje žiri u sastavu Dinko Bogdanić,  Antonijeta Šeketa, Marija Matković, Tamara Savičević i Ana Šaškor Jurić.

Mali i veliki plesači u CeKaTe su ove godine došli iz Brača, Čakovca, Ivaneca, Jastrebarskog, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Osijeka, Požege, Pule, Rijeke, Samobora, Solina, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova, Sv. Nedelje, Šibenika, Umaga, Varaždina, Velike Gorice, Vodnjana, Zadra, Zagreba i Zaprešića. Različitost njihovih izričaja još jednom će prikazati bogatstvo hrvatske plesne scene koja iz godine u godinu svjedoči porastu broja klubova i plesača.

TREPS cilja umrežavanju i okupljanju svih zaljubljenika u ples pa će, nakon niza susreta,  publika i ove godine u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka na TREPS festivalu imati priliku vidjeti rad onih, koji su po mišljenju stručnog žirija, pokazali zavidno umijeće i vrsnu izvedbu.

Ulaz na Festival je besplatan!

 

(D.H.F., 14.06.2017)

Tagovi: TREPS festival