koncert, najave

Glazba na travi uz Zagrebačku filharmoniju i Robyja Lakatosa


vrijeme: 04.07.2017.

Svojevrsni univerzalni glazbenik koji briše granice između popularne i klasične glazbe, virtuoz i improvizator jazza – Roby Lakatos, u utorak, 4. srpnja 2017. godine u 21 sat, nastupit će na zagrebačkom Tomislavcu u sklopu festivala Zagreb Classic. U programu sudjeluju i Zagrebačka filharmonija te Lana Janjanin.

„Violinist s najbržim prstima na svijetu”, Roby, i njegov izvanredni peteročlani prateći ansambl: Laszlo Boni (II. violina), Jonas Geza (cimbal), Laszlo Balogh (gitara), Kalman Cseki (klavir) i Vilmos Csikos (kontrabas), nastupit će pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a Lakatošu i njegovu prateću sastavu, izvanserijskom izvedbom, pridružit će se i pijanistica/vokalistica Lana Janjanin.

Bogati repertoar sastavljen od Hary Janos suite, Zoltana Kodalyja; ruskog tradicionalnog djela Upoznao sam te mama; Guslača na krovu, Jerryja Bocka; Schindlerove liste, Johna Williamsa; Mađarskog plesa br. 5, Johannesa Brahmsa, narodne pjesme Dvije gitare te Memory Of Bihary – Hejre Katy, Ive Csampaija/Janosa Biharyja i Čardaša Vittorija Montija, dodatno će zagrijati ovu prekrasnu ljetnu večer na otvorenom.

Roby Lakatoš nije samo izuzetan virtuoz, već je i mađioničar jedinstvene tehnike i njegov stil „obara s nogu“, a sve to radi s toliko energije i neizbježnog romskog duha koji se oslobađa svaki put kada izađe na pozornicu.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli uživati u glazbi na travi.

Sudjeluju:

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
ROBY LAKATOŠ & ANSAMBL
LANA JANJANIN
IVO LIPANOVIĆ, dirigent

Program:

Z. Kodaly: Hary Janos suita
Upoznao sam te mama (rusko trad. djelo)
J. Bock: Guslač na krovu
J. Williams: Schindlerova lista
J. Brahms: Mađarski ples broj 5 u g-molu
Dvije gitare (narodna pjesma)
I. Csampai/J.Bihary: Memory Of Bihary – Hejre Katy
V. Monti: Čardaš

http://www.zgf.hr/ 

(D.H.F., 16.06.2017)