Preskočite na glavni sadržaj

FLIP for CCIs 2

Pilot-projekt za djelovanje u području kulturne baštine sa specifičnim ciljevima obrazovanja i razvoja vještina stručnjaka u području kulturne baštine te njihova umrežavanja s dionicima kulturnih i kreativnih industrija.
prijava: 12.08.2019
url: https://ec.europa.eu/culture/calls/eac-s12-2019_en
Godišnjim programom za 2019. godinu predviđeno je provođenje pilot-projekta 'Finance, Learning, Innovation and Patenting for Cultural and Creative Industries - FLIP for CCIs 2' kojim su osigurana sredstva za raspisivanje poziva za potporu u maksimalnom iznosu €1.050.000 za razvoj akcije koja se bavi ovim specifičnim ciljem.


Ovaj poziv nastavak je prve faze pilot-projekta kojom je prošle godine otvoren poziv za predaju prijedloga EAC/S11/2018. Projekt odabran u okviru prošlogodišnjeg poziva trenutačno je u fazi provedbe od strane konzorcija na čelu s Goethe Institutom. Budući da su prvom fazom opsežno obuhvaćena područja 01 (Financije) i 04 (Patentiranje), fokus pilot-projekta FLIP for CCIs 2 u aktualnoj drugoj fazi bit će na područjima 02 (Učenje) i 03 (Inovacije).


Jedan od stupova Europskog okvira za djelovanje u području kulturne baštine, koji je Europska komisija definirala kako bi osigurala naslijeđe Europske godine baštine i nakon 2018. godine, jest „razvoj vještina stručnjaka u području kulturne baštine“. Predloženo djelovanje trebalo bi podupirati inicijalni i kontinuirani razvoj kvalificiranih stručnjaka i unaprjeđenje upravljanja znanjem i prijenosa znanja unutar područja kulturne baštine te ih istovremeno povezivati s kulturnim i kreativnim sektorom i regionalnim politikama.


Glavni je cilj projekta FLIP for CCIs 2 istraživati aktivnosti kojima se nastoji premostiti jaz između obrazovanja i razvoja vještina u području kulturne baštine s jedne strane i pristupa tržištu rada s druge strane te usporedno tome poticati na umrežavanje s dionicima kreativnih industrija i 'trećim stranama' poput kreativnih hubova, prostora za stvaranje (makerspace) i digitalnu fabrikaciju (fab-lab), kulturnih i/ili društvenih centara i drugih.


Sredstva osigurana za potrebe ovog poziva na dostavu prijedloga bespovratno će se dodijeliti za provedbu jednog projekta.


Zadano je trajanje projekta u razdoblju do maksimalno 28 mjeseci te početak provedbe s početkom 2020. godine.


Rok za prijave je 12. kolovoza 2019. godine.


Upute za prijavu te obrasci i dokumenti koje obavezno priložiti dostupni su ovdje.


Izvor: Desk Kreativne Europe