konferencija, znanstveni skup

4. međunarodni skup srednjovjekovne arheologije Instituta za arheologiju


vrijeme: 07.06.2017. - 09.06.2017.
mjesto: Zagreb; Hrvatski institut za povijest, Opatička 10

Četvrti međunarodni skup srednjovjekovne arheologije pod nazivom 'Fortifikacije, obrambeni sustavi i strukture u prošlosti / Fortifications, defence systems, structures and features in the past', koji Institut za arheologiju organizira u suorganizaciji s Hrvatskim institutom za povijest, održat će se u prostorima Hrvatskog instituta za povijest (Opatička 10, Zagreb) u razdoblju od 7. do 9. lipnja 2017.

Partneri Organizatora su i Arheološki muzej u Zagrebu te Muzej Grada Zagreba.
 
Na skupu sudjeluje 123 izlagača (74 predavanja i 14 postera) iz 16 različitih zemalja, a tematika skupa osim srednjovjekovnog razdoblja pokriva i starija (prapovijest, antika) te mlađa razdoblja (novi vijek).
 
U sklopu znanstvenog skupa u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu održat će se 7. lipnja 2017. g. u 19 h otvorenje izložbe Srednjovjekovna fortifikacijska arhitektura - strukturne odrednice (materijal kamen i opeke) autora Ratka Ivanušeca (Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu, Uprava za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH) i dr. sc. Zorislava Horvata.
 
U prostorima Hrvatskog instituta za povijest tijekom održavanja Skupa moći će se razgledati izložba fotografija Susreti s utvrdama autora Darka Antolkovića.
 
Program skupa i Knjiga sažetaka predavanja dostupni su na http://ma.iarh.hr/.


(R.P.B., 01.06.2017)