Preskočite na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma '4:2' koji se događa na dan povijesne utakmice Francuske i Hrvatske

Snimanje dugometražnog igranog filma “4:2” Anđela Jurkasa, koji se događa na dan povijesne nogometne utakmice između Francuske i Hrvatske, počeo je u ponedjeljak u Zagrebu, na godišnjicu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Kako je najavljeno, riječ je o kombinaciji dramatične sportske priče i intimne drame o događajima u sjeni “utakmice stoljeća” koja je nakratko dala nadu i spojila često podijeljeni hrvatski narod.

Radnja prati dvoje ljudi na neodgodivom putovanju iz Zagreba prema Rijeci, točno u vrijeme trajanja finalne utakmice kada je cijeli svijet bio pred televizorima.

Film će se snimati idućih mjeseci u Zagrebu, Rijeci, Karlovcu, Dugoj Resi, Gorskom kotaru, Parizu i Moskvi.

Glavne uloge tumače Bojana Gregorić Vejzović, Ivo Krešić, član mostarskog HNK, poznati sportski TV spiker Drago Ćosić i hrvatska nogometna reprezentacija.

U sporednim ulogama su Igor Galo, dobitnik nagrade za životno djelo na Pulskom filmskom festivalu, Rada Mrkšić, te u svojim prvim ulogama Katarina Nikšić i Dina Vojnović.

Jurkasu, koji potpisuje i scenarij, to je šesti dugometražni igrani film od 2015. godine. Snima ga u nezavisnoj produkciji tvrtke DOP Produkcija, bez državne i gradske financijske potpore, te će biti prikazan u sklopu humanitarne kulturološke akcije "Runda za film: DDDD", mrežnom sustavu direktne TV premijere za one koji naruče i daju donacije za gledanje filma.

Premijera filma očekuje se 15. srpnja iduće godine, na drugu godišnjicu finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Autori najavljuju da će ići na međunarodne festivale, a sada su u pregovorima za koprodukciju i distribuciju za francusko, španjolsko i englesko govorno područje. (Hina)