Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv Udruge KA-MATRIX za posudbu VHS kazeta na temu karlovačke industrije

KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj provodi program 'VHS 2019: amatersko audiovizualno stvaralaštvo kao baština u javnom prostoru' te poziva sve zainteresirane da posude vlastite amaterske VHS kazete koje dokumentiraju život u Karlovcu, s naglaskom na karlovačku industriju.
vrijeme: 12.07.2019.
url: https://www.facebook.com/UDRUGAKAMATRIX/
KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj ovim programom promiče filmsku pismenost i potiče publiku da aktivno sudjeluje u valorizaciji audiovizualnog naslijeđa i promišljanju suvremenog društva. Projekt sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.

Ključni dio projekta će biti projekcije amaterskih audiovizualnih radova snimanih analognim video kamerama na VHS kazete. Projekt, koji uključuje materijale snimljene krajem 1980-ih i početkom 1990-ih, pristupa video uradcima kao dokumentima industrijskog i postindustrijskog društva i povijesti Karlovca, a povezuju lokalnu zajednicu s globalnim trendovima digitalizacije.

Amaterski audiovizualni uradci predstavljaju društvene okvire koji služe za predstavljanje pojedinaca zajednici i samome sebi.

KA-MATRIX poziva sve zainteresirane da posude vlastite amaterske VHS kazete koje dokumentiraju život u Karlovcu s naglaskom na karlovačku industriju. Posuđene VHS kazete će se uz dozvolu autora digitalizirati i javno prikazivati na projekcijama u javnom prostoru, a potom vratiti vlasnicima.
Na ovaj način želi se trajnije zabilježiti duh vremena u online zbirku vizualne analize karlovačke svakodnevice. Zainteresirani posuditelji kazeta mogu se javiti na tomislav@ka-matrix.hr ili denis@ka-matrix.hr.
 
Izvor: HAVC