Preskočite na glavni sadržaj

7. Karlovac Piano Festival

Sedmi Karlovac Piano Festival i šesto međunarodno pijanističko natjecanje održava se od 5. do 12. srpnja 2019., u organizaciji Glazbene škole Karlovac.
vrijeme: 05.07.2019.
mjesto: Karlovac
url: http://www.karlovacpianofestival.com

Najveća atrakcija festivala bit će koncert u Glazbenom paviljonu pod nazivom Glazbeni maraton koji će se održati u utorak, 9. srpnja.

Cijeli događaj postaje zanimljiv već oko 14 sati kada u paviljon stiže koncertni klavir. Postavljanjem klavira u predivan karlovački park pretvaramo ga u jedinstveno i u svijetu vrlo rijetko koncertno odredište. Karlovčani će tako moći zaviriti u produkciju jednog glazbenog događaja i pratiti ugađanje klavira i javnu generalnu probu. Glavni program počinje u 19 sati kada će se na pozornici izmjenjivati sudionici festivala, učenici i profesori Glazbene škole Karlovac. Veselimo se ovogodišnjem maratonu za koji su interes pokazali i učenici i profesori drugih instrumenata. Profesionalni glazbenici izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti i tako širiti kulturu glazbe u Karlovcu.

Umjetnički voditelji i nositelji Karlovac Piano Festivala renomirani su pedagozi i umjetnici svjetskog glasa koji su i najbolja pozivnica glazbenoj publici:  
Dr. Silvije Vidović, začetnik festivala, iz poznate karlovačke glazbene obitelji, danas profesor na Florida International University.
Prof. Dang Thai Son, gost profesor, predavač na University of Montreal, koncertni pijanist, pobjednik i član ocjenjivačkog suda prestižnog Chopin Piano natjecanja u Varšavi.
Prof. Vladimir Viardo, redovni profesor na University of North Texasa, pijanist i predavač nevjerojatnog senzibiliteta i glazbene imaginacije, prvonagrađeni na prestižnom natjecanju Van Cliburn 1973. godine.
 
Glazbena škola Karlovac ovim je događajem prepoznata kao vodeći edukativni centar za pijaniste širom svijeta čime se potiče raznovrsnost i kvaliteta kulturne i umjetničke ponude Karlovca. Ovom međunarodnom suradnjom na visokoj stručnoj razini daje se veliki značaj Karlovcu na kulturnoj i edukativnoj karti Europe.
 
Koncertni program
 
PETAK / 5. srpnja 2019. u 18:00 sati / Glazbena škola Karlovac 
Službeno otvorenje 7. Karlovac Piano Festivala
 
UTORAK / 9. srpnja 2019. u 19:00 sati / Glazbeni paviljon
Glazbeni maraton
 
SRIJEDA / 10. srpnja 2019. u 19:00 sati / Glazbena škola Karlovac 
Koncert pedagoga
 
ČETVRTAK / 11. srpnja 2019. u 19:00 sati / GK Zorin dom   
Koncert finalista 6. Karlovac međunarodnog pijanističkog natjecanja
 
PETAK / 12. srpnja 2019. u 19:00 sati / Glazbena škola Karlovac 
Završni koncert aktivnih sudionika
 
Detaljnije informacije potražite na www.karlovacpianofestival.com.