nagrada

Dodijeljene nagrade 'Vicko Andrić'


vrijeme: 23.09.2005. - 23.09.2005.
mjesto: Zagreb
organizator: Ministarstvo kulture

Mr. sc. Branka Šulc, pomoćnica ministra kulture i prof. Miljenko Domijan, glavni konzervator RH dobitnici su nagrada 'Vicko Andrić' za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj. Nagrade je uručio ministar kulture Božo Biškupić na svečanosti priređenoj u petak, 23 rujna u Hrvatskom državnom arhivu.

Nagradu za životno djelo - koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske - dobila je mr. sc. Branka Šulc, pomoćnica ministra kulture.
Godišnju nagradu - koja se dodjeljuje pojedincima za izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine - dobio je prof. Miljenko Domijan, glavni konzervator RH.

Na svečanosti je ministar Biškupić podsjetio na važnost očuvanja spomeničke baštine te na potrebu stalne skrbi o njezinu očuvanju i prezentaciji, koji se u pravilu temelje na visokim standardima suvremene konzervatorske discipline.

Dobitnici nagrada, mr. sc. Branka Šulc i prof. Miljenko Domijan