festival

7. CU’FUS - Cirkuski ulični festival u Samoboru


vrijeme: 18.05.2017. - 21.05.2017.
mjesto: Samobor

Ovogodišnji, sedmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS) trajat će četiri dana, na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja, a počinje u četvrtak, 18. svibnja, u 19 sati paradom i performansom otvaranja festivala.

U petak, 19. svibnja u 11 sati u parku se odvija CIRKoKOLAŽ (predstava za najmlađe), a od 17 – 24 će se održati 6 predstava i 2 performansa. U subotu i nedjelju je također planiran bogat cirkuski ulični program (preko 15 predstava dnevno), CU'FUSEK (dječji program, predstave i animacija), Cirkuska gala večer, Chillibar na cu'fus-u (dnevni glazbeni program u parku), Cu'fuzik (glazba na CU'FUS-u), Cu'fusarije (cirkuske radionice), prezentacije na CU'FUS-u, eko kutak, gastro ponuda, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija... U nedjelju, 21. svibnja u 20:30 CU'FUS zatvara cirkuska poslastica Cirkobalkana kaos cabaret na pozornici u parku kod Muzeja.

CU'FUS nudi mnoštvo domaćih i međunarodnih uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti. Umjetnici koji ove godine sudjeluju na CU'FUS-u, istražuju razne sfere cirkusa što uključuje  eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima Festivala pruža iskustvo suvremenih cirkuskih dostignuća. Neki od umjetnika su: Irrwisch teatar (Austrija), Rogor cirkus (Slovenija), EIA (Španjolska), Cia Vaques (Španjolska), CirkoBalkana Kaos Cabaret (Balkan i šire), La belle Apocalypse (Francuska) i mnogi, mnogi drugi...

Ovogodišnji posebni događaji su:
- spektakularni gala show, koji će se održati 20.5 u 21 sat na pozornici u parku kod Samoborskog muzeja (na njemu ćete moći vidjeti cirkuske točke umjetnika koji nastupaju na ovogodišnjem CU'FUS-u)
- veliko iznenađenje festivala  (bit će objavljeno na službenim stranicama tjedan dana uoči početka Festivala)
Novitet festivala je Cu'fus Visual Art – LightMotif koji predstavlja „LightBox“  (petak, 19.5  i subota, 20.5 od 21:00 - 00:00 u parku kod Muzeja). Radi se o interaktivnoj video instalaciji koja omogućava manipulaciju videom u živo, pomoću bilo kojeg predmeta koji se stavi na osvijetljenu površinu LightBox-a.
 
Sav program na CU'FUS-u je besplatan s „obaveznom“ donacijom u šešir umjetnika....

Više informacija i detaljan program Festivala možete pronaći na: www.cufus.net.

(R.P.B., 10.05.2017)