Preskočite na glavni sadržaj

22. Međunarodni festival folklora

Grupe iz Meksika, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Južne Koreje, Otoka Guama te Kine gostuju na 22. Međunarodnom festivalu folklora 2019. Festival je dio manifestacije Zvjezdano ljeto, organizirane povodom 440. rođendana grada Karlovca. Od 30. lipnja do 6. srpnja cjelovečernji atraktivni nastupi bit će održani u Karlovcu, Ozlju, Samoboru, Dugoj Resi i Ogulinu.
vrijeme: 30.06.2019.
mjesto: Karlovac, Ozalj, Samobor, Duga Resa, Ogulin
url: https://www.facebook.com/mff.karlovac/

Prva večer, kao i uvijek do sad, održava se u Karlovcu, a počinje raspjevanom i rasplesanom povorkom svih sudionika gradskim ulicama. Na Košarkaškom igralištu u Šancu, ove godine na još većoj i ljepšoj pozornici, publici će se po prvi put predstaviti grupe:
Compañia Mexicana de Danza Folklorica, Mexico City, MEKSIKO
Hwaseong Dance company, Hwaseong, JUŽNA KOREJA
Ansambl Volynianka, Lutsk, UKRAJINA
Inetnon Gefpago, Merizo, OTOK GUAM
Aaninka, Abidjan, OBALA BJELOKOSTI i
Beijing Dance Academy, Peking, KINA koji dolazi na samo tri dana i to posredstvom Ministarstva kulture RH u okviru zajedničkog projekta „Godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine“.

Naravno, na otvaranju i zatvaranju festivala u Karlovcu nastupa i domaćin Folklorni ansambl Matija Gubec.

Drugoga dana festival seli u Ozalj, u utorak je u Samoboru, u srijedu svi sudjeluju na Okusima svijeta s animacijskim programom kod glazbenog paviljona u Karlovcu, a u četvrtak i petak gostovanja su u Dugoj Resi odnosno Ogulinu. Nastupi svake grupe održavat će se i ispred Zorin doma!

Posljednja prilika za vidjeti nastupe folkloraša je u subotu 6. srpnja, kada će se Karlovac oprostiti od njih, a 22. Međunarodni festival folklora biti i svečano zatvoren.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/2327434980628422/