Preskočite na glavni sadržaj

'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne', izložba članova i prijatelja HDLU Zagreb

U ponedjeljak, 1. srpnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Kontrast u Zagrebu (Narodno sveučilište Dubrava), otvara se skupna izložba slika članova i prijatelja HDLU Zagreb, pod nazivom ‘Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – Priče, bajke i basne’.
vrijeme: 01.07.2019.
mjesto: Narodno sveučilište Dubrava, Dubrava 51 a, Zagreb
url: https://likumzg.wordpress.com/

'Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb već treću godinu za redom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji se ove godine održava u Galeriji Kontrast, pod nazivom ”Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne” i posvećen je književnosti za djecu i mlade, a na njemu izlažu 22 umjetnika, članovi i prijatelji HDLU Zagreb. Ovom izložbom istovremeno se težilo podržati Nacionalnu strategiju poticanja čitanja, ali i navesti likovne umjetnike da se prisjete basni, bajki, priča i romana pročitanih u djetinjstvu i da ih sagledaju iz današnje perspektive odraslih osoba, slikajući one poruke, likove i prizore iz tih djela, koji su kasnije pripomogli u formiranju njihovih vrijednosti kao odraslih osoba i u razvoju njihove imaginacije. Književna djela na koja su se likovno referirali, umjetnici su odabrali po svom slobodnom izboru, te su svojim likovnim impresijama željeli kod današnje djece i mladih potaknuti poriv za čitanjem, kao i za kreativnom interpretacijom pročitanog, kroz razvijanje simboličkog mišljenja i jezika.' (...) - mr. art Krešimira Gojanović

Izlažu: Ana Cerovski, Antonija Cesarec, Marija Čingel, Lora Elezović, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Marsela Hajdinjak, Juraj Jonke, Ivana Kolić, Branka Kopeti, Miroslava Kos, Luka Koščak, Marija Kruljac, Paula Kunc, Iva Lulić, Rada Marković, Višnja Peter, Petra Popović, Luka Petrač, Laura Šarabok, Matej Škarica i Mladen Žunjić.

Izložba će se moći pogledati do 25. srpnja 2019., a ulaz je slobodan.

Opširnije:
https://likumzg.wordpress.com/