okrugli stol

O kulturnoj politici: promjena (dis)kursa


vrijeme: 04.05.2017. 19,00
mjesto: Zagreb; BAZA, Adžijina 11

Danas, 4. svibnja, u 19 sati, u prostoru BAZE, održava okrugli stol 'O kulturnoj politici: promjena (dis)kursa' na kojem sudjeluju Marko Pogačar, Marija Ćaćić, Rade Dragojević, Selma Banich, Igor Bezinović, Ivana Hanaček; moderira Branimira Lazarin.
Posljednjih godinu i pol dana pitanja kulture i kulturne politike iz dana u dan pune novinske stupce i motiviraju proteste i peticije. Dok dnevnoj politici kultura služi uglavnom kao poligon za skupljanje političkih bodova u međustranačkim prepucavanjima, glasovi proizvođača iz različitih sektora kulture - od plesača preko filmaša, pjesnika i likovnjaka sve do novinara – s druge strane, sve glasnije progovaraju o neuralgičnim točkama u svojim poljima: problemima s infrastrukturom, rezanju budžeta, ukidanju relevantnih manifestacija i tiskovina... Iako je iznimno značajno da se ovi glasovi čuju, analiza problema je dominantno sektorska, redovito iz "cehovske" perspektive, što zamagljuje pogled na sistemski karakter problema.

Stoga okupljamo protagoniste iz različitih polja na prvom u nizu razgovora o kulturnoj politici i pozivamo sve zainteresirane da se uključe u razgovor o nagomilanim problemima.

U razgovoru sudjeluju: Selma Banich, Marija Ćaćić, Rade Dragojević, Ivana Hanaček, Marko Pogačar i Igor Bezinović. U razgovor uvodi i moderira: Branimira Lazarin.

(M.K., 04.05.2017)