projekcija

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma


vrijeme: 07.05.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; Dokukino KIC, Preradovićeva 5

U nedjelju, 7. svibnja, u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) s početkom u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj Školi dokumentarnog filma. Ulaz je besplatan!

Šesta po redu Škola dokumentarnog filma, održana je od 4. listopada 2016. do 28. veljače 2017. u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, pod mentorstvom Ane Hušman, Igora Bezinovića, Borisa Mitića, Olivera Sertića i Hrvoslave Brkušić.
 
Polaznici su svoja znanja usavršavali i s brojnim domaćim i stranima profesionalcima i dokumentaristima: snimateljicom Dinkom Radonić, producenticom Vanjom Jambrović, dizajnerom zvuka Ivanom Zelićem, srbijanskim multimedijalnim umjetnikom Milošem Tomićem i brazilsko-španjolskim redateljem i scenaristom Sergiom Oksmanom.
 
Ovogodišnji polaznici su: Maja Alibegović, Inesa Antić, Mihovil Antić, Roko Crnić, Jasmina Beširević, Ana Martinović, Marina Redžepović, Vladimira Spindler, Klara Šovagović i Vladimir Tatomir.
 
Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

(R.P.B., 04.05.2017)