Preskočite na glavni sadržaj

Fantastic Film Festival uz nove filmove prikazuje i žanrovske klasike

Ovogodišnje, deveto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala donosi od 27. lipnja do 7. srpnja na Ljetnu pozornicu Tuškanac i u Kino Tuškanac uspješnice s međunarodnih filmskih festivala, kao i žanrovske klasike.
vrijeme: 27.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://2019.fantastic-zagreb.com/
Organizatori najavljuju da će u oazi tuškanačke šume posjetitelje dočekati odabrani uratci znanstvene fantastike, trileri, fantasy, horori, psihološke drame, kultni žanrovski klasici, anime, akcija, avantura.

Kao svoj najpopularniji program izdvajaju Fantastic Retro s remek-djelima sedme umjetnosti koji slave velike jubileje, "Alien - Osmi putnik", "Ratnici podzemlja", "Terminator", "Dina pješčani planet", "Divlja horda", "Goli u sedlu", "Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu".

Ostali festivalski programi (Panorama, Japanime, Thrills&Chills, Americana) Fantastic Zagreb donose najnovije žanrovske hitove među kojima su i američki indie SF hit "Planet nade (Prospect)", avanturistički suspense "Arctic" u kojem naslovnu ulogu tumači Mads Mikkelsen, još jedno japansko anime remek-djelo "Mirai" koje potpisuje veliki Mamoru Hosoda te švedski 'space' SF "Aniara" koji je poharao svjetske festivale.

S Festivala kažu kako je Fantastic Zagreb, s obzirom na Ljetnu pozoornicu i dalje jedini 'dog friendly' festival, a najavljuju da će se ove godine festivalske filmove moći vidjeti i u Kinu Tuškanac, od 3. do 7. srpnja. (Hina)