Preskočite na glavni sadržaj

10. Ljetne noći Teatra EXIT u MUO-u

10. Ljetne noći Teatra EXIT u MUO-u
Jubilarne 10. Ljetne noći Teatra EXIT otvorit će 27. lipnja u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u Zagrebu nagrađivana predstava 'Pluća' Teatra Exit u režiji Aide Bukvić, a bogat program popularnog ljetnog kazališta na otvorenom do 3. kolovoza donosi ukupno 23 predstave, među kojima jednu praizvedbu te osam gostovanja.
vrijeme: 27.06.2019.
mjesto: Zagreb; MUO
url: https://teatarexit.hr/

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput "SHAKEspeare na EXit", "Ja, tata!", "Kako misliš mene nema?!", "Pluća", "Konstelacije", "Izložak br. 49", "Voliš li me?", "Cabaret – koncert za žlice i gitaru", "CABAres CABArei", "Balon", "Münchhausen" i druge, publika će ove godine na ljetnoj pozornici u MUO-u moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.


Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti s komedijom "Režim ljubavi" Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva (30. lipnja), a Sarajevski ratni teatar - SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH, "Jedvanosimsoboakalomistobo" Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta (18. srpnja).


Od domaćih gostovanja program donosi dvije splitske predstave; monodramu "Domaši" prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu (7. srpnja), te intimnu i potresnu predstavu HNK Split "Obitelj" Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata (8. srpnja).


Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT u ponedjeljak 8. srpnja gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom "Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)", čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.


Akademija dramske umjetnosti predstavit će se 9. srpnja s ispitnom produkcijom "San ivanjske noći" Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s monodramom "Mistero Buffo" Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka (11. srpnja), te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom "Nora – trenutak pobune" Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković (17. srpnja).


Bogat program 10. Ljetnih noći uključuje, u nedjelju 14. srpnja, zagrebačku praizvedbu predstave "Buđenje" Brada Bircha u režiji Aide Bukvić, koja nastaje u koprodukciji Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019., gdje će biti premijerno izvedena 29. lipnja. (Hina)