Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Tatjane Masterl u Rabu

Riječka umjetnica Tatjana Masterl predstavlja se u rapskoj Galeriji Pik izložbom 'Prolazi i prijelazi' koja je ujedno presjek njene desetogodišnje prisutnosti na likovnoj sceni. Izložba se otvara u subotu, 15. lipnja u 21.00 sat, a moći će se pogledati do 03. srpnja 2019.
vrijeme: 15.06.2019.
mjesto: Rab, Galerija Pik, Ivana Rabljanina 3

Izlaže crteže, slike, asamblaže i instalacije u kojima sažima životno iskustvo i doživljaje  prenesene u apstraktne kompozicije. Osnova njenog stvaranja je crtež i izražajni minimalizam koje prenosi i na trodimenzionalne objekte,  skulpture i instalacije – transparentne rešetke oprostorenog crteža, izvedene industrijskim materijalima bez naknadne intervencije.  Crteži i slike iniciraju iz linearne mreže koja se zgušnjava, prorjeđuje, blijedi i iščezava i u koju postupno uvodi kolorit, transparentne registre plave i žute boje. Govoreći o svome radu, autorica navodi slojevitost, preklapanje, providnost, nestajanje i postojanje skrivenog ispod svakog novog layera određenog medija. /Sabrina Žigo

Tatjana Masterl rođena je 1981. godine u Rijeci. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te magistrirala na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, smjer kiparstvo. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je na desetak skupnih i samostalnih izložbi. Živi i stvara u Rijeci.

https://hr-hr.facebook.com/events/441436733081297/