Preskočite na glavni sadržaj

Fragmentašice i fragmentaši u Muzeju suvremene umjetnosti

Pod motom 'Mladost (ni)je ludost' još su jedni Erste fragmenti iznjedrili novu generaciju mladih umjetnika/ca. Između više od 150 pristiglih prijava, otkupljeni su radovi 9 najboljih – Grgur Akrap, Denis Butorac, Tea Jurišić, Jelena Petric, Ivan Prerad, Domagoj Rogina, Klara Rusan, Lana Stojićević, Diana Trohar. Ti će radovi biti predstavljeni na izložbi u zagrebačkom MSU, koja se otvara 12. lipnja.
vrijeme: 12.06.2019.
mjesto: Zagreb, MSU
url: http://www.msu.hr

Na otvorenju će biti proglašen/a autor/ica najboljeg rada kojoj/kojem će biti dodijeljena Grand Prix nagrada od 10 000 kuna, a osim toga imat će priliku samostalno izlagati u Galeriji Kranjčar tijekom sljedeće, 2020. godine. Događanje je otvoreno za javnost.

Kao i svake godine, dodijeljena je jednogodišnja stipendija studentu/tici likovne akademije, koju je ove godine odnijela studentica Novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti Teuta Gatolin. Osim toga, prema glasovima publike nagradu u iznosu od 3 000 osvojio je Denis Butorac s radom Homesick.

„Izbor nije bio lagan zbog vrlo solidne kvalitete radova. Medijski je ponuda bila vrlo raznolika, od različitih instalacija, skulptura, do slikarstva, crteža i konceptualnih radova. Mislim da su svi članovi žirija uživali i da ćemo imati lijepu izložbu.“, istaknuo je prilikom odabira radova Vanja Babić, predsjednik stručnog žirija. Uz njega, članovi su bili i Patricia Kiš, novinarka i likovna kritičarka, Sebastijan Dračić, slikar i bivši fragmentaš, Tomislav Buntak, novi dekan Akademije likovnih umjetnosti te novopridružena članica, Martina Munivrana, kustosica Muzeja suvremene umjetnosti.

Izložba će biti otvorena do 19. lipnja, a osim odabranih radova, ove će godine fragmenatašice i fragmentaši na zajedničkoj izložbi moći predstaviti i dodatan rad.

Detalje možete potražiti i na urbanokulturnoj platformi Urbanka.

http://www.msu.hr/