predstavljanje

KVARTal - kvartovsko pjesničko okupljanje


vrijeme: 10.04.2017. 18:00
mjesto: Vodovodna 13, Zagreb
organizator: Knjižnica Vladimira Nazora

KVARTal - kvartovsko pjesničko okupljanje održat će se u ponedjeljak, 10. travnja, u 18:00 sati, u Knjižnici Vladimira Nazora. Na prvom KVARTal-u će Zvjezdana Jembrih, Vojislav Mataga i Miroslav Mićanović svojim stihovima i razgovorom pokušati odgovoriti na pitanje Posustaje li poezija?
Svakog mjeseca tijekom 2017., u posebno izrađenom okviru, izlažemo u prostoru Knjižnice po jednu pjesmu – pjesmu mjeseca – nekog od suvremenih hrvatskih pjesnika, a ponajprije onih koji su nastanjeni u našem kvartu ili smo s njima i dosada surađivali.
 
Za trajanja pjesme mjeseca učenici Škole za primijenjenu umjetnost, pod mentorstvom profesora Jure Kokeze likovno obrađuju pjesmu. Sve to se tijekom godine slaže u Mapu.
 
Projekt bi rezultirao Pjesničko-grafičkom mapom koja bi sadržavala pjesme i njihove ilustracije, a bila bi predstavljena krajem godine na okupljanju svih autora - pjesnika i likovnjaka i pritom izložena u izlozima Knjižnice tijekom prosinca.
 
Tim povodom, tijekom godine organiziramo i kvartovske pjesničke susrete – KVARTale!
 
Projektom nastojimo skrenuti pozornost na poeziju, potaknuti interes za njezino čitanje i pisanje te za prožimanje različitih oblika stvaralaštva i razvoj aktivnog odnosa prema umjetnosti.

(L.V., 07.04.2017)