izložba

Dalibor Rubido / Voda


vrijeme: 04.04.2017. - 16.04.2017.
mjesto: Samobor; Mala dvorana Galerije Prica, POU Samobor, Trg Matice hrvatske 6

Otvorenje izložbe Dalibora Rubida pod nazivom 'Voda' otvara se danas, 4. travnja, u 20 sati, u maloj Dvorani Galerije Prica u Samoboru. Izložba ostaje otvorena do 16. travnja.

Voda – nositeljica života svakodnevna je inspiracija Dalibora Rubida. On je fasciniran vodom, bila to u dubinama mora, snazi vječnog Dunava, huku Plitvičkih slapova, tišini riječnih rukavaca ili zaigranosti gorskih potoka. Dalibor je u stanju zimi stajati u potoku i slikati ga, on je samozatajan, tih, miran i zaljubljen u prirodu, ljubav prema prirodi prenosi na svoja platna, tvrdoglavo i uporno. Djela stvara u tišini svoga doma, u pjesmi plitvičkih slapova ili uz pjev ptica uz šumski potok. Od kad sam ga upoznao on priča kistom o svijetu kojeg voli. Mnogo puta krivo shvaćen, on se jednostavno ne može odmaknuti od svojih pejzaža. Damir Šetin
 
Dalibor Rubido (Sisak, 1971.)  Završio je u Zagrebu Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer kiparstva i Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstva u klasi prof. Đure Sedera 1994. godine. Te je iste godine nagrađen kao najbolji diplomant slikarstva. Bio je aktivan sportaš, bavio se veslanjem, ronjenjem.

(M.K., 04.04.2017)