predstava

'Druga strana predstave'


vrijeme: 03.04.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Bacači Sjenki najavljuju premijernu izvedbu 'Druge strane predstave' koja će se održati u ponedjeljak, 3. travnja, s početkom u 20 sati, u kazalištu Mala scena. Predstava je za djecu i odrasle od 7 do 97 godina…

Facebook event

Osmislili su i izvode: Anouk Kivađ, Bruno Mašić, Bruno Šimunić, Dominik Markovina, Grgur Belić, Jakov Piljek, Nina Picek (polaznici Frooom! filmske radionice za djecu i mlade) & Tommy Jurčec (k.g.)
Režija: Boris Bakal
Dramaturgija: Maja Sviben
Projektno vođstvo: Boris Bakal, Maja Sviben, Leo Vukelić
Scenografija i koncept prostora: Leo Vukelić, Boris Bakal
Kostimi: Ivana Bakal
Video i VJ-ing: Ines Kesić, Bruno Šimunić
Svjetlo: Leo Vukelić (Domagoj Klasić)
Tehnička i scenska ispomoć: Milan Žerjav

Ova predstava po vašoj mjeri nastaje kroz dramsku radionicu „Kiklop“ koju su Bacači Sjenki od rujna 2016. do ožujka 2017. vodili s mladim polaznicima. Ona je primjerena svim uzrastima i svim godišnjim dobima i u temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata romana Ranka Marinkovića „Kiklop“ te nekoliko društvenih igara. Ona nije interpretacija romana, ona je donekle razgovor o romanu i njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u jedno drugo kaotično doba naše i vaše prošlosti, našeg i vašeg nemira, te s druge strane i nasilja koje nas danas okružuje. I onog slika, i onog zvukova, i onog nemara, i onog misli, onih izgovorenih i neizgovorenih riječi, onog stvarnog svakidašnjeg i onog kojeg se tek treba bojati. Ona je stvaralačka igra koju su djeca i odrasli u radionici „Kiklop“ istraživali i igrali zajedno, bez zadrške i transparentno. Igra koja se nastavlja i priziva nakon svake izvedbe.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 obrazovnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Podrška projektu „Druga strana predstave“: Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

(R.P.B., 31.03.2017)