Preskočite na glavni sadržaj

9. Dani zagrebačke arhitekture / Stambena arhitektura

Deveti Dani zagrebačke arhitekture, s fokusom na temu stanovanja, održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja 2019.
vrijeme: 28.05.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.d-a-z.hr

Ovogodišnji Dani zagrebačke arhitekture fokusirani su na stanovanje, a program će zadržati formate okruglih stolova i predavanja. Uz prezentaciju novih realizacija stambene arhitekture bit će predstavljeni i uzbudljivi primjeri eksperimentalne gradnje obiteljskih kuća koje su arhitekti projektirali sami za sebe.
 
Konferencija započinje u utorak, 28.05., a prvi dan posvećen je urbanizmu i prostornom planiranju stambenih naselja u gradu Zagrebu.
 
Srijeda, 29.05., i četvrtak, 30.05., posvećeni su temi stanovanja i stambenih politika, a uz projekte zajedničkog stanovanja, arhitekti će nam predstaviti i projekte koje su radili za vlastite potrebe, uključujući gradnje ne-luksuznih obiteljskih kuća koje gravitiraju oko pitanja „kako arhitekti grade, kada grade sami za sebe?“. Tijekom oba dana građani na stručnim konzultacijama mogu dobiti savjete kako urediti vlastite stanove.
 
U petak, 31.05., u Američkoj međunarodnoj školi održat će se središnje događanje prije kojeg će posjetitelji imati priliku razgledati školu koja je ove godine dobila Medalju za arhitekturu. Nakon obilaska slijede kratke prezentacije najnovijih ostvarenja u području stambene arhitekture i prigodni domjenak.
 
Subota, 01.06., rezervirana je za obilazak realizacija predstavljenih na prethodnom danu konferencije, a okupljanje je u 09:00 sati ispred Vitićevog nebodera u Laginjinoj ulici br. 9. 
 
Program manifestacije i prijave >>>