Preskočite na glavni sadržaj

Izvedbeni kolektiv BADco. gostuje u Chicagu

'Nemogući plesovi' kolektiva BADco.b izvedbeni je rad koji je nastao povodom izložbe posvećene američkom postdramskom kazališnom kolektivu Goat Island, a premijerno će biti izveden 24. svibnja u Chicago Center for Culture. Nakon američke premijere slijedi zagrebačka izvedba 'Nemogućih plesova' koja će se 1. lipnja održati u Hali V Tehničkog muzeja u sklopu jubilarnog, 20. Festivala plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR.

vrijeme: 24.05.2019.
mjesto: SAD; Chicago
url: http://www.badco.hr/hr/home/
Ove (kompozicije) su namjerno teške toliko koliko sam ih mogao načiniti jer smatram da smo okruženi vrlo ozbiljnim problemima u društvu i skloni smo misliti da je situacija beznadna te da je nemoguće učiniti nešto što bi sve okrenulo kako treba. Stoga mislim da ova glazba, koja je gotovo nemoguća, nudi trenutak prakticiranja nemogućeg. John Cage

 

Rad je temeljen na dokumentaciji i partiturama sekvence "Impossible Dances" (Nemogući plesovi) iz predstave Goat Islanda "The Sea & Poison" i zapisima Johna Cagea uz njegovu kompoziciju "Freeman Etudes".


U "Nemogućim plesovima" traga se za novim oblicima prakticiranja nemogućeg. Nemogućnosti se otvaraju u izvedbenom prevođenju koreografije u koreografiju, zapisa u pokret, pjesništva u izvedbu. Nemogućnosti su nužnosti jer, dok srljamo prema uzavreloj planeti, ništa nije urgentnije od susreta bezbroja nemogućnosti.

 

Režija: Goran Sergej Pristaš

Dramaturgija: Tomislav Medak

Koreografija i izvedba: Nikolina Pristaš, Ana Kreitmeyer, Zrinka Užbinec, Marta Krešić

Video: Goat Island, "The Sea & Poison"

Produkcija: Lovro Japundžić