Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dan obitelji - kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati!'

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u suorganizaciji Knjižnice, Hrvatskoga knjižničarskog društva i Ureda pravobraniteljice za djecu, u utorak 21. svibnja 2019. godine bit će prigodnim programom obilježen Međunarodni dan obitelji. Program počinje u 12 sati.
vrijeme: 21.05.2019.
mjesto: Zagreb, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4

Program se provodi u sklopu Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“, čiji je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo, a jedan je od brojnih partnera i Ured pravobraniteljice za djecu. Tim programom članovi Mreže mlađih savjetnika Pravobraniteljice svojim vršnjacima želi skrenuti pozornost na izazove s kojima se susreću djeca i mladi s teškoćama u čitanju.
Mreža mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS) stalno je savjetodavno i suradničko tijelo pravobraniteljice koje na nacionalnoj razini okuplja djecu i mlade u dobi od 12 do 18 godina, a ukupno broji 20 članova. Rad članova Mreže usmjeren je na raznovrsna pitanja povezana s pravima i dobrobiti djece te oni svojim aktivnostima pridonose poboljšanju tih prava zastupajući djecu u stručnim raspravama i podižući svijest o dječjim pravima i ulozi pravobraniteljice za djecu među svojim vršnjacima.

U programu će biti predstavljen kratak film "Učionica, naša čitaonica!" na temu djece koja imaju disleksiju i kako se s ovom tegobom snalaze u školi te na koji način ih podržava obitelj. U programu sudjeluju Mlađi savjetnici Pravobraniteljice, učenici prvog i trećeg razreda osnovne škole “Dr. Ivan Merz” te Udruga Kaooosss.
Najavljena je promocija knjige prof.dr.sci. Anite Peti-Stantić "Čitanjem do (spo)razumijevanja: od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti".
U glazbenom dijelu programa sudjeluju dječji plesno-pjevački zbor "Arija", Ivanu Husar Mlinac, Lamiju Belošević i polaznice glazbene škole Husar@Tomčić - Škole pjevanja.

www.nsk.hr