Preskočite na glavni sadržaj

'Cityscapes: Envisioning urban possibilities', studentska konferencija

Međunarodna multidisciplinarna studentska konferencija 'Cityscapes: Envisioning urban possibilities' održat će se od 15. do 17. svibnja 2019. na zagrebačkom Filozofskom fakultuetu. Konferencija će okupiti profesore i studente te predstavnike udruga i inicijativa civilnoga društva koji se različitim pristupima bave problemima urbanih prostora. 
vrijeme: 15.05.2019.
mjesto: Zagreb, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Današnji gradovi suočavaju se s brzim razvojem i rastom stanovništva što dovodi do promjena u fizičkim i društvenim strukturama. Grad je kompleksna mreža društvenih, kulturnih, političkih, ekonomskih, ekoloških i tehnoloških faktora koja se međusobnom interakcijom prostora i svih njegovih aktera svakodnevno nanovo konstruira. Ova konferencija nastojat će uspostaviti dijalog i osvijestiti važnost suradnje akademske zajednice i civilnoga društva za pristup složenim problemima koji se generiraju na više društvenih razina. Promišljanjem i raspravama o različitim aspektima gradskoga života, sadašnji i budući stručnjaci moći će proširiti kontekst vlastitih istraživanja, a svi zainteresirani građani steći uvid u pitanja vlastitoga životnog prostora.

Konferencija će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 15. do 17. svibnja 2019. Kako se dosad pokazalo, studentske su konferencije izvrsna prilika studentima i mladim istraživačima za predstavljanje svojih radova i istraživanja, a organizacijom ove konferencije želimo im pružiti priliku za akademski napredak i aktivno uključivanje u stvaranje vlastitih gradova.

Osim što projekt izuzetno koristi studentima, jedan od njegovih ciljeva je upoznati širu javnost s važnostima studija te popularizirati znanost i civilno djelovanje, pa tako sam program nastojimo popuniti raznim popratnim sadržajima, proširiti krug izlagača i stručnih suradnika.

https://cityscapesenvisioningurbanpossibilities.wordpress.com/