Preskočite na glavni sadržaj

DanceStar World Finals 2019. u Poreču

Globalni plesni spektakl DanceStar World Finals, koji okuplja preko 7 000 najboljih plesača iz cijelog svijeta, stiže i ove godine u Poreč u razdoblju od 22. do 26. svibnja.
vrijeme: 22.05.2019.
mjesto: Poreč
url: https://dancestar.org/
 

Hrvatska je ponovo domaćin najvećeg svjetskog plesnog natjecanja DanceStar World Finals! Već dvanaestu godinu za redom u predivnom gradu Poreču u Istri  DanceStar okuplja najbolje iz čitavog svijeta. Nakon kvalifikacijskih turnira koji se tijekom godine održavaju u čitavom svijetu, veliko finale okupit će više od 7 000 najboljih plesača, koji će pred međunarodnim stručnim žirijem otplesati svoje najbolje koreografije i boriti se za prestižnu DanceStar titulu.

 

Svečano otvorenje DanceStar World Finals sa impresivnom paradom zastava, biti će u srijedu 22. svibnja, a sudionike će na prekrasnoj plaži Lotos u Zelenoj laguni u Poreču s početkom u 21:30 dodatno zabavljati DJ. Očekuje se više od 10.000 gledatelja koji će uživati u uzbudljivoj atmosferi, a cijeli događaj će zaokružiti prekrasni vatromet.

 

Petodnevni događaj bit će popraćen brojnim seminarima i radionicama plesa te zabavama za natjecatelje, DJ partiyima, FreeAllstyle Challengom dok će kruna cijelog eventa biti Gala večer koja se održava u petak, 24. svibnja u 21:30 sat na Lotos plaži. Od 20 najboljih koreografija VIP žiri će izabrati 3 najbolje izvedene. Cjelokupni pobjednik Gale osvaja visoku novčanu nagradu te prestižnu titulu DanceStar Gala Night Winner.

 

Posebnu važnost cijelom događanju dati će ovogodišnji član žirija Jed Florano, član trenutno jednog od najpoznatijih plesnih CREWova na svijetu - KINJAZ. Uz njega, ostali članovi žirija i voditelji plesnih seminara i radionica (kojih će biti čak dvadesetak) renomirani su plesači i koreografi iz cijelog svijeta: Zoltan Katona, Miloš Isailović, Željko Božić, Phillida Le-Roux-Liebenberg, Matic Zadravec, Sten Kuth, Murray Grant, Almira Osmanović - bivša nacionalna baletna prvakinja, direktorica Baleta u Splitu i Zagrebu i pedagoginja i koreografkinja, široj javnosti poznatija kao jedan od članova stručnog žirija plesnog showa „Ples sa zvijezdama“.

 

Poznat kao globalni plesni fenomen, DanceStar i ove godine, od 22. do 26. svibnja, Poreč / Istra pozicionira kao plesni centar svijeta.

 

DanceStar World Finals donosi više od 35,000 noćenja, što čini ovaj megaspektakel jako bitan za hrvatski turizam. Kroz dugogodišnji rad DanceStar-a, Poreč i Hrvatska su postali poželjna destinacija u plesnome svijetu.

 

DanceStar u svojoj suštini nije samo amabasador plesa i odskočna daska mnogobrojinim plesačima koji su se nakon pobjede na Finalu lansirali u vode svjetskog showbiznisa (Maja Kereš koja pleše sa Justinom Biberom i Adrian Popa koji je u teamu pop ikone Madonne) nego se i aktivno angažira u globalnom pokretu protiv klimatskih promjena, kojeg je započela 16 godišnja šveđanka  Greta Thunberg.

 

Tako će na svečanome otvorenju 10.000 ljudi iz cijeloga svijeta zajedno sa poznatim hrvatskim zvjezdama otpjevati pjesmu „Sing for the Climate“ sa čime DanceStar i cijela Hrvatska šalje jasno poruku „We do care“!