Preskočite na glavni sadržaj

Srednjoškolska Runda prvi put u Osijeku

Filmska Runda, u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca te filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka, organizirat će projekciju filmova Filmske revije mladeži, čiji su autori srednjoškolci. Filmovi će se javno prikazivati kod Rondela u Tvrđi, staroj jezgri grada u kojoj se nalaze četiri srednje škole, a ulaz na samu projekciju je besplatan!
vrijeme: 23.05.2019. 19,30 h
mjesto: Osijek; Tvrđa
url: http://filmskarunda.com/
 

Srednjoškolska Runda je na rasporedu 23. svibnja, od 19,30 sati, samo tjedan dana prije Filmske Runde i daje nam odličan uvod u bogat program koji nas očekuje 31. svibnja i 1. lipnja u osječkom Kazamatu, kada se odvija revija kratkog hrvatskog filma. Ova jedinstvena manifestacija u Osijeku pruža mogućnost da Osječani po prvi put vide filmske uratke svojih srednjoškolskih kolega iz cijele Hrvatske, da raspravljaju o filmu, uče i pritom se odlično zabave. Filmski blok od sat vremena,  uključit će kratkometražne filmove svih rodova i žanrova s Filmske revije mladeži, prema izboru selektora Davida Gaše, maturanta II. gimnazije u Osijeku, koji se bavi filmskom i glazbenom kritikom, filmom i kazalištem.

 

U zadnje tri godine Filmska Runda je napravila audiovizualni iskorak u afirmacii mladih filmskih umjetnika na području istoka Hrvatske. Vođeni idejom da u ovom dijelu Hrvatske postoji filmska publika i da joj je neophodan novi filmski sadržaj, Filmska RUNDA ispunila je prazninu i kontinuirano radi na društvenoj promjeni koja pokazuje svoje prve pomake u vidu aktivnih volontera i razvoja mlade publike te njihovog interesa za filmski medij. U fokusu projektnih aktivnosti su srednjoškolci s područja Osječko-baranjske županije, koji preko programa Filmske RUNDE imaju priliku iz godine u godinu upoznavati se s filmskim zanimanjima putem radionica, umrežiti se s umjetnicima i aktivno raditi na ostvarivanju svojih filmskih ideja.

 

Aktivnost programa se provodi uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade "Kultura nova", grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.