Preskočite na glavni sadržaj

59. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Od 17. do 19. svibnja, a potom od 24. do 26. svibnja igrat će na daskama vodičkog Kulturnog centra najuspješnija ostvarenja hrvatskog amaterskog dramskog stvaralaštva. Šestu godinu zaredom u Vodicama se održava Festival hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom i prezentira najbolja kazališna ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta, a od ove godine po prvi puta oba vikenda domaćin će biti upravo Vodice.
vrijeme: 17.05.2019.
mjesto: Vodice
url: http://www.hrsk.hr/
Od Županje preko nekoliko slavonskih kazališta do Koprivnice, Međimurja i sjeverne Hrvatske, preko Rijeke pa do Vodica kao najjužnije točke koja je svojim uspjehom izborila sudjelovanje na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, vodička publika uživat će u pučkim dramama, alternativnom kazalištu, povijesno-religijskim predstavama te ostalim predstavama svih kazališnih izričaja.


Bogati kazališni vikend u Vodicama počinje svečanim otvaranjem u petak, 17. svibnja, u 18,30 sati, dok drugi vikend, 24. svibnja, otvaraju domaćini – Dramska amaterska družina POU-a Vodice. Program nudi izvrsne predstave za svačiji ukus, a ulaz na sve predstave je slobodan.


Festivalski program i sve o predstavama dostupni su na ovom LINK-u.


Nastup na Festivalu skupine su izborile u iscrpnoj selekciji i konkurenciji od čak 167 prijavljenih skupina iz cijele Hrvatske, a odlukom izbornika Festivala – istaknutih hrvatskih kazališnih umjetnika, 22 najbolje predstave odabrane su za nastup u festivalskom programu.


Sve festivalske predstave budno prati tročlano Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mira Muhoberac, istaknuta teatrologinja i dramaturginja te Jasmin Novljaković, kazališni redatelj i glumac, i glumac Vjekoslav Janković. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će u nedjelju, 26. svibnja 2019. najboljim skupinama biti dodijeljene festivalske nagrade: Nagrada za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine, za inventivnost te Posebna nagrada Povjerenstva.


Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osigurali su Ministarstvo kulture RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice, Turistička zajednica grada Vodica. Vrijednu suorganizaciju i ove godine pružaju POU Vodice, a najveći aplauz vodička publika.