Preskočite na glavni sadržaj

Rođendanski tjedan Centra KNAP

Centar KNAP uskoro slavi svoj 65. rođendan te je u tjednu od 7. do 12. svibnja pripremio bogat program sastavljen od predstava, koncerata, predavanja i izložbi za sve dobne skupine.
vrijeme: 07.05.2019.
mjesto: Zagreb; Centar KNAP, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr/

Na dan 8. svibnja 1955. godine Zagreb je postao bogatiji za jedan od najstarijih kulturnih centara u Zagrebu. Kroz povijest mijenjao je ime mnogo puta, no možda je najpoznatiji kao Kulturni Centar Peščenica, a od 2015. godine kao Centar kulture na Peščenici - Centar KNAP. Povodom obljetnice osmišljen je bogat cjelotjedni program u kojem će se naći čak šest predstava, koncert, predavanje, izložba, radionice, a sve uz dobru atmosferu i naravno poklone! Tako će gledatelji za svaku kupljenu ulaznicu za željenu predstavu na poklon dobiti još jednu ulaznicu gratis.
 
Početak rođendanskog tjedna, 7. svibnja obilježit će multimedijalna predstava „Smrt Sokratova“, režisera Nenada Glavana, u izvedbi Branke Cvitković i Tome Medvešeka.  Nakon toga, 8. svibnja slijedi dječja dramsko-lutkarska predstava, u režiji Morane Dolenc, „S razlogom“ nastale u suradnji UO Loft i skupine Pinkleci. Treći dan rođendanskog tjedna naša će publika imati priliku pogledati novu komediju Knapove produkcije „Luda pa volim“. Ritam stand-upa na scenu donosi glumica Jadranka Krajina, a režiju potpisuje Morana Foretić. U petak i subotu, 10. i 11. svibnja na daskama će zaigrati naše već dobro poznate komedije  „Kod kuće je najgore“, prema E. Kishonu i „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“, obje u režiji Borisa Kovačevića. Humor bračnih odnosa na pozornici igraju dva odlična tandema: Marko Hergešić i Dunja Fajdić te Petar Atanasoski i Iskra Jirsak. Kao šlag na kraju, u nedjelju, 12. svibnja, prikazat će se klasik i najdugovječnija predstava Kazališta Knap „Smisao života Gospodina Lojtrice“. Već trinaestu godinu za redom režija Saše Anočića uz vrsni glumački trio Rakan Rushaidat, Živko Anočić i Radovan Ruždjak nasmijavaju publiku.

Osim kazališnih predstava pripremili smo i zanimljiv besplatan program za djecu i odrasle.  Zato nemojte propustiti doći na besplatne radionice stripa 7. i 9. svibnja, dok već 10. svibnja slijedi otvorenje izložbe Andreja Beštaka, ekološko predavanje Odrast i sjajan koncert Dua Gašparović.