Preskočite na glavni sadržaj

100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina

Izložba '100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina' otvara se u petak, 3. svibnja u 13 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu. 
vrijeme: 03.05.2019.

100 DJEČJIH VRTIĆA ZA 100 MUZEJSKIH GODINA
/ Izložba radova djece iz 107 Dječjih vrtića kojima su darovane  tradicijske drvene igračke /
3. – 19. svibnja 2019.
Svečano otvorenje: u petak, 3. svibnja u 13 sati.

Izložbom se obilježava peta obljetnica projekta Dajmo djeci korijene i krila, i stota obljetnica Etnografskog muzeja u Zagrebu.

O projektu koji je bio proveden u 107 dječjih vrtića i 3 bolnička pedijatrijska odjela

Etnografski muzej i Radio Kaj, kao partner, od 2013. godine zajednički provode projekt Dajmo djeci korijene i krila, kao kulturno-odgojnu i obrazovnu dopunu izložbe Svijet igračaka, Akcija projekta zasnovana je na kulturnim i edukativnim sadržajima putem kojih djeca od vrtićke dobi upoznaju vrijednosti i značenja hrvatske baštine, odnosno tradicijskih dječjih igračaka, njima najbliži segment narodnog stvaralaštva.

Temeljna ideja je da ustanove iz cijele Hrvatske u kojima borave djeca; vrtići i dječje bolnice, dobiju komplet tradicijskih drvenih igračaka. Donacija igračaka popraćena je prigodno osmišljenom interaktivnom kazališnom predstavom u izvedbi “Laboratorija zabave”, čija poruka je da se baština treba čuvati, a znanje kroz igru dijeliti. Uz igračke i predstavu, djeca na dar dobivaju i vrijedan poklon paket pribora za crtanje stalnog partnera “Narodnih novina”. U sjećanje na događaj, djeca u radionicama kreativno izražavaju svoj doživljaj tradicije, obogaćuju iskustvo dodirom, igrom, pričom, pjesmom, igrokazom i likovnim radom na temu igračaka. Njihove izuzetno kreativne rezultate možete pogledati u ovoj izložbi.

Izložba je otvorena do 19. svibnja 2019. uz program Dana dječjih vrtića Grada Zagreba.

Izložene dječje radove će tijekom trajanja izložbe ( 3. – 19. svibnja 2019.) ocjenjivati muzejski pedagozi, poznavatelji dječjeg stvaralaštva, ali i posjetitelji izložbe.
Nagrađeni najoriginalniji i najkreativniji radovi u svim kategorijama bit će objavljeni 22. svibnja 2019. g.

Opširnije:
http://www.emz.hr/Izložbe/