Preskočite na glavni sadržaj

Filmska vježbaonica: U prirodi!

Ova intenzivna trodnevna radionica će se održati od 10. do 12. svibnja u Domu Crvenog križa na Sljemenu u kojem će polaznici i voditelji raditi i biti smješteni. Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i amaterima a jedini preduvjet jest da polaznici znaju samostalno koristiti fotoaparat i/ili kameru i samostalno montirati.
vrijeme: 10.05.2019.
prijava: 05.05.2019
mjesto: Zagreb; Sljeme
url: https://www.facebook.com/kinoklubzg/
Smještaj podrazumijeva dva noćenja u Domu i sve obroke tokom radionice. Maksimalan broj polaznika je 8.
 
Za prijavu na radionicu do 5. svibnja 2019. na radionice@kkz.hr poslati sljedeće:
- kratku biografiju
- motivacijsko pismo u kojem se izlaže kojom se trenutno temom (motivom, idejom) prijavitelj bavi u filmu kojeg radi ili će raditi. Tema mora biti jasno artikulirana u jednoj rečenici a zatim obrazložena kratkim tekstom u kojem saznajemo motivaciju za rad upravo na toj temi te iz kojih razloga je prijavitelj zainteresiran za radionicu.
 
Radionica se sastoji od niza jednostavnijih i opsežnijih literarnih i vizualnih vježbi kroz koje će se polaznici baviti svojom temom. Cilj je da polaznici kroz vježbe otkrivaju ono što im je u toj temi zanimljivo, bave se s onim sto im je problematično i da istražuju neke nove pristupe istoj toj temi. Također, polaznici će međusobno komentirati zadatke, razmjenjivati iskustva i brainstormati skupa.  Svaki od polaznika će imati i prezentacijski dio s ciljem da vježba i svoje izlagačke vještine i vještine artikuliranja svojih ideja i stavova. Razina zadataka će biti neposredne izvedivosti odnosno, izvršavat će se odmah u Domu i oko njega a finalni radovi prikazati će se u Kinoklubu Zagreb na prezentaciji radionice.
 
Filmska vježbaonica je naziv serije filmskih radionica koje su namijenjene filmskim profesionalcima i amaterima a baziraju se na igri, istraživanju i eksperimentiranju unutar raznih medija. Rad na vježbaonici je neopterećen završnim produktom ali zahtijeva otvorenost prema novim načinima rada i spremnost polaznika na samostalni i grupni rad kroz niz zadataka. Cilj vježbaonice je vježba i jačanje kreativnih mišića.
 
Od polaznika se očekuje mogućnost pristustvovanja cijelom vremenskom trajanju radionice te spremnost na samostalan i grupni rad. Vesele vam se voditeljica Petra Zlonoga i asistent Vedran Šuvar!