predstava

Premijera predstave 'Samo jedna žena'


vrijeme: 03.03.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Histrionski dom, Ilica 90

U petak, 3. ožujka, u Histrionskom domu, s početkom u 20 sati, održat će se premijera predstave Gala teatra 'Samo jedna žena'. Rijeć je o adaptaciji teksta talijanskog nobelovca Daria Foa koji je nastao u suradnji s njegovog ženom Francom i sinom Jacopom, a naslovnu ulogu igrat će Matija Prskalo.

Prijevod i režija: Đuro Roić

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo?  I koliko nas oni uopće zanimaju?

Maria naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!

Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih! Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže —dopale— i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumijeti?

Pogledajte u predstavi „Samo jedna žena”.

 
Pretpremijera će biti u četvrtak 2. ožujka u 20h u Histrionskom domu.

(R.P.B., 28.02.2017)