natječaj

Natječaj za umjetničke knjige 'Knjige za gledanje: Knjige za čitanje' za mlade umjetnike


vrijeme: 23.02.2017.
prijava: 8.3.2017..
organizator: Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige pod nazivom 'Knjige za gledanje : Knjige za čitanje', za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.
Na natječaj se mogu prijaviti studenti i studentice akademija i srodnih studija, i mladi umjetnici i umjetnice do 25.g.

Svaki autor ili autorica mogu prijaviti do 3 umjetničke knjige ili knjige-objekte. Tema, format i tehnika su slobodni.

Prijava treba sadržavati:
- Ime i prezime, kontakt i kratki životopis autora ili autorice (do 800 znakova)
- Podatke o radu: naziv djela, tehnike, dimenzije, te izjavu kako se knjiga izlaže (u staklenom postamentu ili tako da je dostupna za listanje, gledanje i čitanje)

Rok za dostavu knjiga i prijava za natječaj je srijeda 08.03.2017. Do tog roka se prijave i knjige mogu poslati ili osobno donijeti na Akademiju likovnih umjetnosti, Fundus umjetnina ALU, str.sur.Korana Littvay,  Ilica 85, Zagreb. Autori će o odabiru radova biti obaviješteni elektroničkim putem 10.03.2017.

Rezultati natječaja biti će obajvljeni na webu ALU 10.3.2017.

Umjetničke knjige će za izložbu odabrati umjetničko povjerenstvo u sastavu:  izv.prof.mr.art.Tanja Dabo, izv.prof. art.Svjetlan Junaković, doc.art. Sonja Vuk (Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu), izv.prof. mr.art. Letricija Linardić i doc. mr.art.Melinda Kostelac (Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci).
Kontakt:
Voditeljica galerije Šira, str.sur.Korana Littvay, kontakti: klittvay@alu.hr , 3711-320
 

(L.V., 23.02.2017)