smotra, revija, djeca, mladi

5. Međunarodna revija filmova za djecu i mlade u Čakovcu


vrijeme: 27.02.2017. - 02.03.2017.
mjesto: Čakovec; Centar za kulturu Čakovec, Trg Republike 5

Centar za kulturu Čakovec organizira program europskog filma za djecu i mlade s ciljem razvoja medijske kulture i promocije filmske umjetnosti u školama. Revija će se održati od 27. veljače do 2. ožujka 2017.

Revija traje pet dana, a prije svake projekcije održat će se uvod u gledanje filma te ukazati na osnovne filmološke i tematske elemente koje film obrađuje. Radionice će se održavati nakon projekcija i vodit će ih profesori, pedagozi i filmski djelatnici: profesorica hrvatskog jezika i polaznica Škole medijske kulture Nataša Kralj, informatičarka i polaznica Škole medijske kulture Ljiljana Ille, profesorica psihologije Andreja Bratinšćak, profesorica hrvatskog jezika Tihana Preksavec, Jasminka Bijelić Ljubić iz Škole animiranog filma Čakovec, profesorica hrvatskog jezika i filozofije Ana Đordić, te profesorica hrvatskog jezika i voditeljica Kina Gaj Varaždin Sandra Malenica.
 
Na otvorenju u ponedjeljak, 27. veljače, u 10 sati učenike će pozdraviti Snježana Božin iz Goethe Instituta u Zagrebu i predstavnik Grada Čakovca, a u srijedu, 1.ožujka Reviju će posjetiti ekipa iz filma Anka koju predvode Cvita Viljac, Josip Žurić, Linda Begonja, te redatelj filma Dejan Aćimović.
 
Peteročlani žiri koji čine tri učenice iz osmog razreda te dvoje učenika iz šestog razreda III. OŠ Čakovec, izabrat će najbolji film, najboljeg glumca i glumicu Revije, a besplatna projekcija najboljeg filma održat će se u petak, 3. ožujka.
 
Više o događanju možete saznati na ovoj poveznici.

Program Revije filmova za djecu i mlade

Izvor: HAVC

(R.P.B., 22.02.2017)