Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Sam Samcat' Bobe Jelčića osvojio nagradu u New Yorku

Na 16. dodjeli nagrada Bosanskohercegovačkog filmskog festivala, trijumfirao je hrvatski film 'Sam samcat', redatelja Bobe Jelčića.
vrijeme: 17.04.2019.
mjesto: SAD; New York
url: https://hr-hr.facebook.com/samsamcat.allalone/

Žiri koji je birao najbolji film sastavljen je od cijenjenih filmaša susjedne države, Ademira Kenovića, Tatjane Krstevski i Aleksandra Boškovića.
 
Jelčić je tako osvojio nagradu žirija – Zlatna jabuka BHFF 2019. za najbolji film. Film Sam Samcat prati nedavno rastavljenog oca koji pokušava uspješno voziti slalom birokratskom šumom te povećati dodijeljeno vrijeme koje može boraviti sa kćeri. Ovo je druga nagrada za film Sam Samcat za najbolju režiju, prvu je dobio na Festu u Beogradu.
 
'Film 'Sam samcat' delikatno privlači publiku unutar složenosti intimnog prostora kroz prikazivanje borbe običnog čovjeka s birokracijom. Film na suptilan način govori o preprekama s kojima se običan čovjek suočava u vrlo intenzivnim društvenim situacijama' objašnjenje je žirija.
 
No, Bobo Jelčić nije jedini koji je dobio nagradu žirija BHFF. Nagradu je dobio i Ranak Rushaidat za ulogu Marka u filmu. 'Uloga Rakana Rushaidata je okosnica cijelog filma. On donosi suptilnu i delikatnu izvedbu koja odgovara ukupnoj energiji ovog filma.' objašnjenje je žirija.
 
Bobo Jelčić iznimno je uspješan redatelj, a uz filmska priznanja prošli tjedan nagrađen je i njegov kazališni rad. Njegova predstava 'Zašto je poludeo gospodin R' osvojila je Nagradu Jugoslavenskog dramskog pozorišta za najbolju predstavu sezone.